Ciolacu vrea restrângerea puterilor Primarului General: Primarii de sector nu trebuie să fie atât de dependenţi de el

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
24.04.2024

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la lansarea candidaturii lui Daniel Băluţă pentru primăria Sectorului 4, că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că “este evident” că dependenţa primarilor de sector “nu trebuie să fie atât de mare de primarul general, de jocurile police”.

“Administraţia nu are culoare politică, de aceea primarii performanţi sunt cei care fac diferenţa. Aţi avut o echipă întregită şi cu primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, care şi ea, la fel ca şi tine, Daniel, la fel ca şi tine, Robert, în primul mandat s-a ocupat să stingă incendiile. A început să creeze echipa performantă şi, mai ales, a început să fie liantul dintre sectoare. E evident că trebuie să mergem înainte. Este evident că avem nevoie de o lege specială a Capitalei.

Este evident că trebuie o dată închise discuţiile cu privire la proprietate. Este evident că dependenţa primarilor de sector nu trebuie să fie atât de mare de primarul general, de jocurile politice. Este evident că trebuie o nouă abordare. Fiecare dintre noi, sunt ferm convins, ca şi mine la primul mandat de parlamentar, învăţăm, învăţăm din greşelile noastre. Important este să fim nişte oameni de bună credinţă, să fim nişte oameni care ne dorim să construim”, a precizat Ciolacu, citat de Agerpres.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că alianţa electorală PSD-PNL şi coaliţia de guvernare nu s-au creat împotriva cuiva şi nu s-au strâns împotriva unui primar.

“Ne-am strâns să încercăm să construim ceva pentru bucureşteni. Ne-am strâns în jurul unui proiect administrativ”, a continuat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor