Scene de groază în Sectorul 1: Un bărbat care îşi agresa sora a atacat trupele speciale cu un TOPOR. A fost împuşcat

Un bărbat a atacat trupele speciale SAS cu un topor
Andrei Pricopie
03.05.2024

Scene de groază trăite de o femeie în Sectorul 1 care a fost agresată de fratele său. Când au intervenit poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS), bărbatul de 37 de ani i-a atacat cu un topor. S-a ales cu un glonţ de cauciuc tras în picior.

Întreaga operaţiune a fost filmată de omenii legii.

Ce s-a întâmplat?

"La data de 2 mai, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 4 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 22.30, prin sistem 112, cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 1, o femeie este ameninţată de către fratele său, cu un obiect tăietor-înţepător.

Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, care prezenta un comportament agresiv, având asupra sa un obiect contondent şi care le-a comunicat poliţiştilor să nu intre în curtea imobilului.

Astfel, poliţiştii au luat legătura cu sora bărbatului, care le-a relatat poliţiştilor faptul că, în urma unui conflict verbal, ar fi fost ameninţată de fratele ei cu un obiect tăietor-înţepător, iar ulterior aceasta a părăsit incinta locuinţei, fără să fi suferit vătămări.

Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat şi era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu poliţiştii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori şi al unei echipe de asalt, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

În momentul ajungerii acestora, persoana în cauză nu a cooperat cu negociatorii şi nu a dorit să iniţieze contact cu aceştia, fiind agresiv verbal, fapt pentru care echipa de asalt a pătruns în forţă în curtea imobilului.

Având în vedere că, la momentul pătrunderii poliţiştilor, bărbatul a devenit agresiv şi s-a apropiat ameninţător cu toporul către aceştia, încercând să-i lovească, conform procedurilor legale, unul dintre membrii echipei a executat foc, la nivelul membrului inferior stâng, cu armamentul din dotare, respectiv arma cu muniţie de cauciuc.

La faţa locului a fost prezentă şi o echipă de prim-ajutor, care a intervenit de îndată, bărbatului fiindu-i acordate îngrijiri medicale.

Întrucât în urma utilizării armamentului, persoana în cauză a suferit leziuni la nivelul membrului inferior stâng, acesta a fost transportat la spital, în stare stabilă, pentru investigaţii suplimentare.

Poliţiştii nu au suferit vătămări în urma intervenţiei.

De asemenea, în interiorul casei, au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, un obiect tăietor-înţepător şi un topor."

Ce măsuri au luat oamenii legii

"În continuarea activităţilor procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există un risc iminent, motiv pentru care, împotriva bănuitului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile.

De asemenea, persoana vătămată şi-a exprimat consimţământul referitor la purtarea unui dispozitiv electronic de monitorizare, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, fiind dispusă astfel măsura purtării, de către autor, a unei brăţări electronice.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor