Lovitură de teatru: Horodniceanu a câştigat procesul cu Poliţia Vrancea, după ce a fost luat de radar cu 169 km/h

Daniel Horodniceanu (Captura video)
Andrei Pricopie
03.05.2024

Fostul şef DIICOT Daniel Horodniceanu, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a câştigat procesul împotriva Poliţiei Rutiere Vrancea, după ce a fost luat de radar cu 169 de kilometri pe oră.

"Tribunalul notează că, într-adevăr, buletinul de verificare metrologică atestă că aparatul cinemometru este corespunzător din punct de vedere tehnic şi fără a reconsidera propria practică în această materie, subliniază că au fost analizate condiţiile concrete în care s-a realizat înregistrarea (...) nu apare ca evident că maşina ţintă a fost pe toată durata înregistrării cea condusă de apelant în paralel cu maşina petentului a rulat şi un alt vehicul care pare a fi cel targetat de cinemometru pe parcursul înregistrării", se arată în motivarea deciziei Tribunalului Vrancea, citată de Fanatik.

Anterior, Horodniceanu a scăpat şi de acţiunea disciplinară după incidentul din categoria "Tu ştii cine sunt eu?!" pe care l-a avut cu poliţistul care l-a prins gonind în trafic şi i-a luat carnetul pentru 90 de zile.

Cazul Horodniceanu, emblematic

În luna mai a anului trecut, Horodniceanu a fost filmat în timp ce, aparent, încerca să-i intimideze pe poliţiştii care l-au tras pe dreapta într-o comună din judeţul Iaşi. Agenţii de la Rutieră îi reproşaseră că i-a depăşit fără să semnalizeze şi că avea o viteză peste cea legală.

O filmare, făcută publică de site-ul Jurnalist.ro, surprinde dialogul între Horodniceanu şi poliţişti, dialog în care procurorul îi ameninţa pe aceştia că se va plânge şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi îi întreba dacă ştiu cine este el.

Horodniceanu: Domnule, v-am spus cine sunt?

Poliţist: Cine sunteţi?

Horodniceanu: Sunt procuror-şef Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoaşteţi? Da' de ce nu mă cunoaşteţi oare, de unde sunteţi, de la Vaslui sau de la Iaşi?

Când poliţiştii îi cer actele maşinii şi RCA-ul, Horodniceanu le dă legitimaţia de procuror, îl întreabă de două ori pe poliţist cum se numeşte şi îl şicanează pe acesta cerându-i să caute poliţa RCA pe internet.

Horodniceanu: Terminaţi cu prostiile astea, v-am spus, nu ştiţi cu cine vorbiţi. (...) Sunteţi foarte scrofuloşi la datorie, văd. Ce faceţi la ora asta, faceţi patrulă pe strada principală dintr-un sat? (...) Am să vorbesc cu şeful IJP-ului (Inspectoratul Judeţean de Poliţie) să vedem. (...) M-aţi oprit că am avut tupeul să vă depăşesc, faceţi cu mine chestii din astea pe care le faceţi cu orice infractor.

În noiembrie 2023, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis să respingă acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare împotriva procurorului Daniel Horodniceanu, filmat în timp ce aparent încerca să-i intimideze pe poliţiştii care l-au tras pe dreapta într-o comună din judeţul Iaşi.

Ulterior, Inspecţia Judiciară a formulat recurs împotriva deciziei Secţiei pentru procurori a CSM de a-l scăpa pe procurorul Daniel Horodniceanu de acţiunea disciplinară, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv demersul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor