Ziua 337. "Oamenii v-au votat pentru promisiunea unei vieţi mai bune, dar o văd acum doar în postări pe Facebook"

"Suntem mai uniţi şi mai hotărâţi ca oricând şi vom învinge, pentru că noi avem un ţel comun - binele României", au transmis "rezistenţii" din Piaţa Victoriei, care au revenit pentru o nouă seară de proteste în Piaţa Victoriei.
Protest
Protest

Într-un an de guvernare, coaliţia PSD-ALDE a reuşit să ţină lumea non-stop în stradă, iar asta spune multe despre direcţia în care duc această ţară. În ciuda propagandei, românii încep să se trezească pentru că se uită în portofel şi văd foarte clar că sunt tot mai săraci şi că lucrurile merg tot mai prost, au tras un semnal de alarmă marţi, din Piaţa Victoriei, protestatarii #rezist.

"Sunt convins că vom reveni în mod constant la proteste, cel puţin în prima parte a anului. Şi cred că din ce în ce mai mulţi. Zic asta nu doar prin prisma faptului că pe tot parcursul anului politicienii din PSD (atât din conducerea centrală, cât şi din administraţia locală) au reacţionat foarte prost la mesajele noastre transmise constant, însă şi din cauză că pe finalul lui 2017 parcă au avut un fel de concurs să descopere cum ne pot irita mai tare turnând gaz pe foc. Ultimele lor iniţiative, în special cele în legătură cu modificările legilor justiţiei şi ale legislaţiei financiar–fiscale, ne-au iritat atât prin conţinutul lor, cât şi prin modul abuziv în care au încercat să le vadă ajunse mai repede în Monitorul Oficial. Pentru mine acestea au fost şi semne ale faptului că, fie nu au înţeles nimic din ce s-a întâmplat în 2017, fie că nu le pasă decât de ceea ce îi avantajează pe ei şi pe apropiaţii lor. Adică avem de a face cu aceeaşi impostori şi/sau incompetenţi care nu au ce căuta în funcţiile de conducere ale unui stat civilizat. Noi suntem gata să le rezistăm în continuare. Vor vedea", a declarat un protestatar.

La rândul său, un alt manifestant a atras atenţia că nimeni nu a votat PSD ca să opereze modificări în domeniul justiţiei astfel încât să scape basma curată toţi cei care au furat din banul public.

"În prima zi a anului 2018, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, au ieşit oamenii să protesteze din nou în Piaţa Victoriei. Destul de mulţi, aş spune, ţinând cont că este prima zi după revelion. Şi nu neapărat numărul lor contează, ci faptul că au arătat ce îşi doresc pentru anul care tocmai a început. Şi suntem tot mai mulţi. Gaşca celor din Parlament şi din Guvern ţine oamenii în stradă de aproape un an. Spunea Dragnea pe Facebook că a fost un an neliniştit, dar şi cu mari realizări. Neliniştea aţi generat-o voi, pentru că nu v-a votat nimeni ca să vă aranjaţi legile justiţiei după bunul plac, să scape basma curată toţi cei care au furat din banul public. Într-un an de guvernare aţi reuşit să ţineţi lumea non-stop în stradă!!!

Asta spune multe despre direcţia în care duceţi ţara asta. Cât despre realizări postate pe Facebook, mai era unul acum vreo 30 de ani care ne vorbea zi de zi la TV despre producţii record la Hectar (apropo, am văzut că e din nou la modă) şi care mai dădea 100 de lei în plus la pensie (apropo, am văzut că şi asta e din nou la modă). Dar lumea se uită în buzunar, în portofel, vede că e tot mai săracă şi că îi merge tot mai prost. Minciuna voastră dusă de un an de zile nu înlocuieşte banii pe care i-aţi furat voi de la sănătate, infrastructură, educaţie ş.a.m.d. S-au trezit românii! Celor care nu v-au înghiţit gogoşile de la început li s-au alăturat cei care nu au fost la vot şi care regretă decizia lor de atunci. Mai mult, lor li s-au alăturat şi cei pe care i-aţi minţit în faţă şi v-au crezut. Ei nu v-au votat pentru a vă face voi legi pentru voi. Ei v-au votat pentru promisiunea unei vieţi mai bune, pe care o văd acum doar în postări pe Facebook", a declarat protestatarul.

În opinia tânărului, "azilul politic" în Madagascar al fostului primar "roşu" din Constanţa, Radu Mazăre, le confirmă românilor două lucruri.

"Primul este că organele de forţă ale statului, care ar trebui să vegheze ca infractorii să stea acolo unde le este locul, funcţionează doar în interesul mafiei ce are ţara în mâna ei, prin intermediul secretarei Carmen. Dar asta ştiam deja. Al doilea însă, care ne bucură, este că Justiţia încă funcţionează. Şi vouă vă este frică de asta. Iar noi vom lupta uniţi în continuare, pentru ca ea să funcţioneze. Aţi încercat de curând o diversiune cu întâlnirea lui Tudose cu reprezentaţi ai societăţii civile. Sfetnicii de la Palatul Victoria sau din Kiseleff nr. 10 s-au crezut deştepţi şi au zis că merită câteva ore irosite după Crăciun pentru a ne diviza. Dar, din păcate pentru voi, suntem şi noi oameni cu şcoală. Am auzit şi noi de „divide et impera”. Nu v-a ieşit. A fost doar o fumigenă ca multe altele din partea voastră; ca referendumul pentru monarhie şi multe, multe altele. Nu aţi reuşit să ne dezbinaţi. Ba suntem mai uniţi şi mai hotărâţi ca oricând. Şi vom învinge, pentru că noi avem un ţel comun: binele României! Că suntem uniţi şi tot mai hotărâţi s-a văzut şi în prima zi a lui 2018, la 100 de ani de la Marea Unire", a precizat protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne