Ziua 295. "Sechestru pus pe averea lui Dragnea Infractorul - 27 de milioane de euro din banii românilor!"

De când România a intrat pe mâna PSD, românii trăiesc un film prost în care hoţii (respectiv cei de la putere) strigă hoţii arătând exact spre alţii, asta în timp ce încearcă să încalece Justiţia. Din acest scenariu de coşmar se poate ieşi doar dacă oamenii ies masiv în stradă, au transmis 'rezistenţii' din Piaţa Victoriei.
Protest anti OUG 13
Protest anti OUG 13 (Facebook)

PSD atacă nu doar Justiţia ci şi societatea civilă, pentru a opri vocile care critică şi, în plus, pune şi economia pe butuci, au tras un semnal de alarmă, marţi seară, protestatarii din Piaţa Victoriei, care îi cheamă pe români în stradă alături de ei pentru a opri dezastrul care se prefigurează.

"După ce Guvernul a dus investitorii privaţi (şi nu doar pe ei) la exasperare cu modificări ale Codului Fiscal prin ordonanţă de mare-mare-maare urgenţă, Senatul (cu un preşedinte cu dosar în lucru şi care emite scenarii de ficţiune thriller) votează pentru acces la funcţii publice al celor cu probleme penale. Iar zilele acestea am mai observat un nou atac prin lege direcţionat către o altă zonă care produce disconfort politicienilor care detestă să aibă de dat explicaţii pentru faptele lor: societatea civilă.

După ce soldaţii disciplinaţi din PSD (îşi) rezolvaseră nişte bătăi de cap şi emoţii modificând legea finanţării partidelor astfel încât să-şi „salveze” banii nejustificaţi din visteriile acestora, Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae vor să îşi arate muşchii în relaţia cu zona civică a comunităţii, tratând-o pe aceasta exact invers decât pe partide. Tocmai au pornit un proiect de lege prin care ONG-urilor să le fie şi mai verificate finanţările şi să le fie şi mai greu să lucreze şi să mişte câte ceva.

Bugetul public este adunat, distribuit şi redistribuit mai ales din munca a trei-patru milioane de români care lucrează în sectorul privat. Conducerea PSD se pare că îşi găseşte un apetit aparte de a se pune cu tunurile instituţiilor publice cu predilecţie pe acest sector. În felul asta, de ceva vreme, am senzaţia că sunt(em) într-un film prost, în care hoţii nu doar că strigă „hoţii!” arătând către alţii, însă înainte de asta ocupă primăria satului şi prin câteva hotărâri de consiliu local îşi legalizează abuzurile. În acelaşi film prost, o parte dintre săteni se uită fascinaţi în gura hoţilor din primărie şi parcă i-ar crede, fiindcă poveştile ălora sună mai ca-n filme, sună senzaţional, nu că realitatea în care sunt nevoiţi să existe şi să-şi facă fiecare treaba.

Iar într-o altă secvenţă a aceluiaşi film apar undeva şi doctorul, învăţătorul şi veterinarul satului, care se zbat lângă primărie strigând hoţilor să se oprească pentru a nu se alege praful de sat şi strigând celorlalţi săteni să nu doarmă şi să nu-i lase pe mârlanii din primărie să-şi facă mendrele. Încă mai sper ca acest film să nu se termine cum se termină unele filme româneşti din noul val. Poate reuşim să dăm filmului nostru un final de bine, non-mioritic. Sau măcar să ştim că am încercat tot ce stă în puterile noastre pentru asta", a declarat un protestatar.

La rândul său, un tânăr a atras atenţia că duminică se anunţă "unul dintre cele mai mare proteste din februarie încoace", iar românii trebuie să iasă în stradă dacă le pasă de viitorul acestei ţări.

"Sechestru pus pe averea lui Dragnea Infractorul. Circa 27 de milioane de euro, oameni buni! Da, din banii românilor! La DNA a fost 'apărat' de către gărzile de corp plătite tot de români, trimise de către Secretară, şi susţinut de un grup de infractori, care ar trebui să fie la Jilava sau Rahova, nu în libertate. Ciordache a declarat public că ei îşi continuă planul, indiferent de părerea specialiştilor, a românilor. Duminică se anunţă unul dintre cele mai mare proteste din februarie încoace, la care suntem obligaţi să participăm dacă ne pasă de viitorul României", a afirmat protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne