Zamfir se înscrie în ALDE: "Vin alături de Tăriceanu căci sunt convins că toţi liberalii care iubesc democraţia vor fi aici!"

Exclus în urmă cu circa 3 luni din Consiliul Naţional al PNL, Daniel Zamfir, senator cunoscut pentru legea dării în plată, a plecat din partid, nu înainte de a lansa acuzaţii dure la adresa lui Ludovic Orban. Imediat după, a apărut în conferinţă de presă alături de Tăriceanu.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Plecat din PNL "cu cântec", cu alte cuvinte după ce a lansat acuzaţii grave la adresa lui Ludovic Orban, fostul senator liberal Daniel Zamfir s-a înscris în ALDE. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă ţinută de Călin Popescu Tăriceanu şi de Zamfir, informează Hotnews.

”Nu sunt aici pentru că Ludovic Orban a decis acum trei luni să fiu exclus. Am rămas aceste trei luni pentru că am crezut că Ludovic Orban nu reprezintă vocea PNL, că el şi camarila din jurul său reprezintă doar un derapaj”, a declarat Zamfir.

Fostul liberal a mai ţinut să declare că PNL s-a transformat în apărătorul abuzurilor.

„Am sperat că ai mei colegi liberali să corecteze derapajul lui Ludovic Orban şi al camarilei lui. PNL a pierdut din cauza lui Ludovic Orban. Din apărătorul drepturile şi libertăţilor oamenilor, PNL s-a transformat în apărătorul abuzurilor. Este cea mai neagră şi ruşinoasă eră a PNL”, a mai adăugat liberalul.

”Am decis să vin alături de Călin Popescu Tăriceanu pentru că sunt convins că toţi liberalii care iubesc democraţia vor fi aici. Să nu căutaţi un troc dintre mine şi domnul Tăriceanu, nu există. Nu am venit în ALDE pentru funcţii”, a adăugat senatorul.

Reamintim că senatorul PNL Daniel Zamfir, cunoscut opiniei publice ca iniţiatorul controversatei legi a dării în plată, îşi anunţa plecarea din PNL. Exclus în urmă cu circa 3 luni din Consiliul Naţional al partidului, senatorul susţine, într-o scrisoare deschisă postată pe Facebook prin care-şi explică plecarea din PNL, că, intrat sub conducerea lui Ludovic Orban, partidul merge într-o direcţie greşită. De asemenea, Zamfir îl acuză pe şeful PNL că "în loc să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, s-a transformat în apărătorul abuzurilor."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne