Vladimir Putin are origini bulgare, afirmă un profesor de la Sofia

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, poartă ochelari la parcul tehnologic din Novosibirsk pe 17 februarie 2012.
Premierul Rusiei, Vladimir Putin, poartă ochelari la parcul tehnologic din Novosibirsk pe 17 februarie 2012. (ALEXEY DRUZHININ / AFP / Getty Images)

Nou alesul preşedinte rus Vladimir Putin are origini bulgare, afirmă un profesor universitar şi cercetător de la Sofia.

Dobrinka Raicinova, absolventă a Universităţi Mihail Lomonosov din Moscova, a declarat că a identificat strămoşii lui Putin până în secolul al XVII-lea, când locuiau în oraşul Ciprovţi, din nord-vestul Bulgariei.

Raicinova, care este în prezent profesoară la Universitatea St. Kliment Orhidski, din Sofia, a finalizat recent un studiu privind genealogia lui Putin. Ea spune că cehul Konstantin Jirecek, istoric din secolul al XIX, menţionează în opera sa monumentală "Istoria Bulgarilor" că, în timpul revoltei de la Ciprovţi împotriva Imperiului Otoman, din 1688, un băiat dintr-o familie din zonă, cu numele Putin, a supravieţuit masacrului.

El a reuşit să fugă în Rusia şi s-a stabilit la Sankt Petersburg, unde s-ar fi căsătorit cu o rusoaică şi ar fi pus, astfel, bazele familiei lui Vladimir Putin.

"Am presupus că el a început familia Putin, pentru că nu ştiu nicio altă familie cu exact acelaşi nume, cu excepţia celei din Sankt Petersburg. Presupun că rădăcinile familiei sale au început cu străstrăbunicul său, care a fugit din Ciprovţi", a afirmat Raicinova, fără a oferi dovezi în favoarea declaraţiilor sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe