Vlad Voiculescu: "Nimeni nu i-a votat pentru a distruge justiţia şi a se lupta cu statul paralel"

Nimeni nu i-a votat pentru a distruge justiţia şi a se lupta cu statul paralel şi alte prostii care nu există în realitate, a tras un semnal de alarmă, din Piaţa Victoriei, fostul ministru Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Românii au ieşit din nou duminică în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de tenacitatea PSD şi ALDE de a modifica legile Justiţiei de o manieră văzută de mulţi magistraţi şi de parte din societatea civilă drept un adevărat atac la adresa statului de drept. Printre cei veniţi la protest s-a numărat şi fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Nimeni nu i-a votat pentru a distruge justiţia, nimeni nu i-a votat pentru a se lupta cu statul paralel şi alte prostii care nu au absolut niciun sens, nu au niciun argument, nu există nimic în realitate. Ceea ce fac este să captureze statul, vorbim de un stat capturat, care este pus pur şi simplu în slujba propriilor lor interese. Atâta tot, e atât de simplu. Corupţia ucide, dar corupţia încurajează un anumit tip de personaje pe prima scenă a ţării, corupţia încurajează oameni care nu au competenţele şi nici buna-credinţă necesară. Asta face corupţia.

Incompetenţa şi lipsa de bună-credinţă pe care o vedem putem spune că este un efect al corupţiei generalizate de zeci de ani deja. Iar ceea ce vedem, lipsa de medicamente în spitale, lipsa finanţării în spitale, faptul că medicii tineri pleacă, că nimeni nu mai suportă sistemul sanitar aşa cum există el acum, oricine se intersectează - foarte puţini sunt cei care au o experienţă rezonabilă atunci când se întâlnesc cel puţin cu sistemul spitalicesc din România, toate astea sunt efecte. Cauzele sunt de găsit în incompetenţă şi în corupţie", a declarat Vlad Voiculescu pentru Epoch Times.

Întrebat ce le recomandă celor care nu au ieşit la protest, fostul ministru al Sănătăţii a replicat:

"Le recomand să facă ceea ce mai putem să facem acum, tot ce putem să facem acum este să protestăm paşnic, aş vrea să subliniez asta, paşnic, dar altfel avem de-a face cu un stat capturat, un stat care este folosit împotriva poporului. Există riscul ca direcţia acestei ţări să fie schimbată şi ăsta nu e un lucru de glumă, tot ce s-a realizat în anii din urmă, pentru că la nivel geopolitic România este într-o poziţie bună, suntem membri ai UE, suntem membri ai NATO. Este cea mai bună poziţie în care putem fi. Nu-mi pare că oamenilor acestora care se găsesc acum la conducerea ţării le pasă de altceva decât binele propriu."
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne