Vlad Chiricheş, căpitanul echipei naţionale la EURO 2016

"Dacă Chiri (n.r. — Chiricheş) va fi în teren, banderola de căpitan va fi la el" - selecţionerul Anghel Iordănescu
Internaţionalul român Vlad Chiricheş
Internaţionalul român Vlad Chiricheş (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Internaţionalul român Vlad Chiricheş va purta banderola de căpitan la Campionatul European de fotbal din Franţa, conform anunţului făcut vineri seara de selecţionerul Anghel Iordănescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Iordănescu, care se află pe banca tehnică a naţionalei din 2014, l-a ales pe fundaşul în vârstă de 26 de ani să fie conducător de joc în meciurile amicale susţinute de tricolori în turneul de pregătire pentru EURO 2016 din Italia, cele cu Congo şi Ucraina.

Jucătorul care evoluează în Serie A la formaţia Napoli a fost preferat în locul veteranului Răzvan Rat (35 ani), cel mai titrat sportiv din lotul de 23 convocat de selecţioner. Acesta din urmă fusese căpitan în meciul amical disputat în compania Georgiei de pe Arena Naţională, câştigat de tricolori cu 5-1, doar pentru că Chiricheş nu intrase pe teren în urma unor probleme medicale.

Răzvan Rat, care activează în prezent la Rayo Vallecano, club din Primera Division, afirma la începutul lunii iunie într-un interviu acordat AGERPRES că îşi doreşte să fie căpitan în meciurile echipei naţionale la Campionatul European din Franţa: "Nu ştiu (n.r. — dacă va fi căpitan). Eu sper. Aş fi ipocrit să spun că nu mi-aş dori banderola. E o mare onoare pentru mine şi cred că pentru orice jucător"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport