Viorica Dăncilă o comite mai rău ca niciodată! Juncker, lăsat cu ochii în soare!

Premierul Dăncilă l-a lăsat pe şeful Comisiei Europene să o aştepte în aeroport, deşi nimic nu o împiedica să ajungă la întâlnirea solicitată chiar de ea, dacă ar fi dorit.
Viorica Dancila (Prim-minstru)
Viorica Dancila (Prim-minstru) (Florin Chirila/Epoch Times)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reuşit incredibila performanţă (în politica de nivel înalt) de a rata o întâlnire cu Jean-Claude Juncker pe care o convocase tot ea. Mai exact, cei doi aveau programate discuţii timp de 15 minute, în salonul oficial din aeroportul Băneasa, unde Dăncilă trebuia să ajungă la ora 18.00.

Juncker a aşteptat-o pe şefa Guvernului român, după care, văzând că aceasta nu apare, a plecat la Summitul Iniţiativa celor Trei Mări, au declarat surse oficiale pentru stiripesurse.ro.

Informaţia a fost confirmată ulterior de surse politice şi pentru G4Media.ro, acestea precizând că premierul a fost cea care a insistat ca întâlnirea să aibă loc. Potrivit surselor publicaţiei citate, comisarul Junker ar fi acceptat, la insistenţele premierului, deşi preşedintele Comisiei Europene a venit la Bucureşti ca invitat la Summitul celor Trei Mări, deci fără legătură cu activitatea Guvernului.

G4Media.ro mai relatează, potrivit surselor sale, că nimic n-a împiedicat-o pe Viorica Dăncilă să ajungă la timp dacă ar fi dorit. Dăncilă ar fi ajuns pe aeroportul Băneasa, unde a aterizat Jean Claude Junker cu o cursă charter, chiar când coloana oficială a preşedintelui Comisiei ieşea pe poarta Aeroportului Băneasa.

Dăncilă dă practic vina pe SPP pentru ratarea întâlnirii.

Guvernul a luat rapid poziţie după ce vestea rateului a ieşit în presă. Într-un comunicat de presă, Dăncilă transmite că ea ar fi ajuns la timp, însă Juncker a aterizat mai devreme iar SPP l-a preluat pe acesta direct de la scara avionului. Această versiune contravine informaţiilor prezentate pe surse atât de G4Media cât şi de Ştiripesurse, dar se potriveşte mănuşă teoriei conspiraţiei lansate de şeful Vioricăi Dăncilă, Liviu Dragnea, intrat, reamintim, în conflict deschis cu Lucian Pahonţu, şeful SPP. Reamintim că, în februarie a.c., în timp ce, pe de o parte a cerut noi legi pentru SRI şi SIE, pe de altă parte, liderul PSD a lansat un adevărat tir de acuzaţii contra şefului SPP, de natură să discrediteze atât prestaţia acestuia cât şi credibilitatea instituţiei.

Redăm integral comunicatul Guvernului:

"Urmare a unor informaţii publicate în spaţiul public referitoare la aşa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informaţii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegaţia preşedintelui Comisiei Europene de la scara avionului şi a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată".

Ce spune SPP

”Serviciul de Protecţie şi Pază nu stabileşte programul demnitarilor. Înaltul oficial a solicitat momentul plecării de pe aeroport. Protocolul guvernului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei”, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Serviciului.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne