Violenţele din Victoriei: Procurorii militari intră în acţiune. Urmărirea penală contra Jandarmeriei va fi extinsă

Procurorii au demarat deja cercetări după violenţele jandarmilor de vineri seara, iar urmărirea penală urmează să fie extinsă la mai multe capete de acuzare.
Protest Piaţa Victoriei
Protest Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

În jur de 30 de protestatari au depus plângeri împotriva jandarmilor după violenţele de vineri seara de la protestul Diasporei, a anunţat luni Ionel Corbu, prim-procuror la Parchetul Militar. Este de aşteptat ca numărul plângerilor să crească, având în vedere că la Secţia 1 de Poliţie (secţia cea mai apropiată de Piaţa Victoriei) încă ajung persoane care depun denunţuri contra janarmilor.

Plângerile urmează să fie fi reunite într-un singur dosar penal pentru purtare abuzivă şi abuz în serviciu, a mai anunţat Corbu, precizând că instituţia va cere documente şi filmări vizând evenimentele ce au avut loc loc în Piaţă.

„Iniţial s-a început urmărirea penală pentru infracţiunea de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi urmează a fi extinsă şi pentru neglijenţă în serviciu, dat fiind faptul, contextul în care cei 2 militari jandarmi au fost lăsaţi neizolaţi de către colegi”, a declarat Ionel Corbu, citat de digi24.ro.

„La acest moment s-au solicitat documente care vizeză modul de organizare a misiunii, în mod punctual cele care sunt prevăzute în normele interne şi cele care sunt conturate de prevederile legii”, a adăugat procurorul, care a mai precizat că vor fi chemaţi la audieri „absolut toţi despre care există indicii că au acţionat în afara îndatoririlor de serviciu”.

„Ne vom face datoria corespunzător. Nu au fost imixtiuni în actul de cercetare”, a adăugat el, precizând că, dacă se impune, vor fi chemaţi şi colegii care se află în concediu.

Reamintim că jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, vineri seara, la ora 23.00, alungând protestatarii cu gaze lacrimogene, cartuşe cu piper, petarde şi, spun unii martori, chiar grenade cu şrapnel. Şi înainte de intervenţia care a trimis sute de oameni la ambulanţe, jandarmii au dat periodic cu gaze lacrimogene, au pus tunurile cu apă pe mulţime, au aruncat cu grenade etc. Forţelor de ordine li s-a reproşat că au preferat să agreseze protestatarii paşnici în loc să extragă ultraşii violenţi din mulţime.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne