VIDEO. An electoral. Candidat la primărie, bătut cu biciul de fratele primarului pentru că i-a filmat cu drona casele

Foto
Foto (Capura video)

Un candidat la Primăria din Brădeni acuză că a fost bătut de fratele primarului în funcţie după ce a filmat cu drona casele familiei actualului primar, Liviu Modoi, fără acord.

Dan Braga, candidatul PSD la Primăria Brădeni, a filmat în curţile familiei actualului primar, fără să ceară acordul. Spiritele s-au încins când fratele primarului a mers în locul de unde Dan Braga, candidatul PSD la Primăria Bradeni, şi fotograful angajat ridicau drona. Candidatul la primărie susţine că atât el, cât şi fotograful, a fost lovit cu biciul de către fratele primarului, relatează OradeSibiu.ro.

„În timp ce îmi lansam video-ul de lansare cu un coleg de la Sibiu, la poartă la mine a venit familia primarului Liviu Modoi, împreună cu fratele lui şi cu doi consăteni. Ne-au chemat la poartă şi de aici a început tot scandalul. Au început să mă lovească pe mine şi pe colegul meu cu biciul, să ne adreseze injurii, ameninţări cu moartea şi insistau să treacă peste poliţişti ca să ne bată. Nu îmi este frică de ei, nu îmi este frică de ceea ce fac. Sunt dispus să merg până unde este nevoie. Îmi doresc mult să scăpăm, noi ca şi comună, noi ca şi familie, de astfel de oameni. Nu este prima dată. De doi ani sunt ameninţat în continuu de el. Pe unde mă întâlneşte îmi adresează injurii, ameninţări cu moarte, cum o să fiu lovit, cum o să văd ce o să păţesc, că o să rămân în scaun cu rotile. Încă are un foarte mare sprijin politic”, declară Dan Braga, candidatul PSD la Primăria Brădeni, într-un videoclip postat pe Facebook.

Primarul comunei Brădeni, Liviu Modoi, susţine că el nu se afla la locul incidentului la momentul respectiv. Mai mult, afirmă că, provocat şi nervos de cele întâmplate, fratele său l-a lovit cu biciul pe fotograf, şi nu pe Dan Braga.

„Duminică a fost un târg de animale la Brădeni, unde era toată lumea. Dan Braga a adus un băiat să îl filmeze pentru campanie. Au ridicat drona deasupra casei părinţilor şi a fratelui meu din satul Ţeline. Nu ştiu de ce au filmat curtea lor. Soţia fratelui meu l-a sunat să vină acasă că cineva filmează de o jumătate de oră curtea. Ei filmau de la distanţă, din capul satului. Fratele meu a sunat la poliţie şi a mers la Bradeni, la poartă la Braga. A întrebat dacă e normal să i se filmeze în curte, după care, provocat şi nervos, i-a dat două bice celui care filma”, a spus primarul comunei Brădeni, Liviu Modoi.

„Discuţiile contradictorii dintre cele patru persoane au degenerat în acte de violenţă şi ameninţări, fără a necesita intervenţie medicală la momentul producerii incidentului. Drona utilizată nu necesită autorizare. În cauză, la nivelul Poliţiei Oraşului Agnita, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, respectiv ameninţare. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita, în vederea stabilirii situaţiei de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecinţă”.

În urma incidentului, Poliţia Oraşului Agnita a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, respectiv ameninţare.

„La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, prin apel 112, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Agnita au fost solicitaţi să intervină în localitatea Brădeni, pentru aplanarea unui scandal între patru persoane. La locul incidentului, poliţiştii au constatat că doi localnici ar fi intrat într-un conflict cu alţi doi bărbaţi, pe motiv că unul dintre aceştia din urmă ar fi utilizat o dronă pentru a filma localitatea Brădeni, fără a solicita acordul locuitorilor ale căror imobile şi curţi fuseseră filmate.

Discuţiile contradictorii dintre cele patru persoane au degenerat în acte de violenţă şi ameninţări, fără a necesita intervenţie medicală la momentul producerii incidentului. Drona utilizată nu necesită autorizare. În cauză, la nivelul Poliţiei Oraşului Agnita, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, respectiv ameninţare.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita, în vederea stabilirii situaţiei de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecinţă”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Walter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne