Victimă a represiunii, uimită de răutatea jandarmilor: M-a văzut femeie neajutorată, singură acolo pe alee şi...

Victimă a represiunii jandarmilor
Victimă a represiunii jandarmilor

La o săptămână de la incidentele violente din Piaţa Victoriei, când au fost gazaţi peste 100.000 de cetăţeni paşnici, victimele represiunii Jandarmeriei continuă să vină la Parchetul Militar pentru a depune plângeri penale împotriva agresorilor din cadrul forţelor de ordine.

"Am fost şi am depus plângere. Eu stând mai în spate, am inhalat doar gaze, iar la sfârşit când a început marea operaţiune de eliberare a Pieţii am plecat şi m-au ajuns gazele din urmă, foarte multe gaze. La un moment dat stăteam încovoiată şi tuşeam, îmi curgeau ochii, nici nu mai vedeam, nici nu auzeam nimic şi din spate a venit un jandarm şi pur şi simplu m-a împins aşa cum stăteam eu încovoiată. Am căzut. Nu m-am lovit grav, dar a fost un lucru care m-a durut mai mult aici (arată spre inimă - n.r.)", a declarat Sanda Hristudor, una dintre victime pentru Epoch Times.

Întrebată de ce crede că a împins-o jandarmul, femeia a replicat: "Din răutate, pur şi simplu. M-a văzut femeie neajutorată, singură acolo pe alee şi m-a împins, avea loc să treacă pe lângă mine doi metri".

"Nu au fost (violenţe în jurul meu). Eu am fost de la ora 15:00 în Piaţă. Pe la ora 19:00 a venit şi fata mea cu nepoţica de 2 ani jumate, vă daţi seama, am stat ok, au început într-adevăr să dea gaze, dar mult mai în faţă, noi am stat în faţă la Antipa. Pe la 9 ei au plecat şi eu m-am dus la prietenii mei şi am stat acolo cu ei mult mai aproape de gaze. Au fost gratuite. Părerea mea este că ne-au instigat la violenţe jandarmii. (...) Pur şi simplu au vrut să elibereze Piaţa, să nu iasă un miting bun şi unul mare, să nu se vadă că am venit cu bune intenţii", a precizat manifestanta.

Deşi a trecut prin experienţe traumatizante, femeia nu are de gând să cedeze, dintre contră, văzând răutatea acestor "oameni ai legii", e şi mai motivată să vină la proteste.

"Sigur mai ies, nu mă opreşte absolut nimic. M-a motivat şi mai mult un eveniment întâmplat tot cu un jandarm acum o lună când a fost protestul celor 7-8 persoane în Parlament. Seara am ajuns acolo, iar un jandarm nu a avut loc să treacă de mine. I-am zis să nu mă împingă. M-a luat de-o mână m-a aruncat în mulţime şi mi-a zis că nu am ce să caut aici şi un altul fiind jos mi-a dat cu spray în ochi şi de atunci am zis că oricum o să vin la proteste şi nu mă poate opri un spray", a afirmat protestatara.

De asemenea, Sanda Hristudor îi roagă pe cei care, asemenea ei, au avut parte de violenţă la protestul din 10 august, inclusiv pe cei care au inhalat gaze, să vină şi ei să depună plângeri la Parchetul Militar, pentru ca astfel să se facă dreptate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne