Vicepreşedintele UTI, ridicat de mascaţi. Afaceristul prins cu 50.000 euro sub pat

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

Vicepreşedintele UTI, Ion Obloja, a fost ridicat în această dimineaţă de mascaţi, după percheziţii ce au avut loc la domiciliul acestuia, la sediul UTI din Otopeni şi în localităţi din jurul Bucureştiului. Potrivit Realitea.net, mascaţii au descoperit sub patul lui Obloja un plic cu 50.000 de euro.

Ion Obloja este acuzat de evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat împreună cu tatăl său, fratele său, Dorel Obloja, şi soţia sa, Sorina Luminiţa Obloja, care deţineau la aceea dată şi calitatea de asociaţi/administratori în mai multe societăţi comerciale, ce aveau ca obiect de activitate prestări servicii.

Conform procurorilor, vicepreşedintele UTI a cooptat şi alte persoane, care deţineau calitatea de administrator în cadrul unor societăţi comerciale ce urmau a fi utilizate fie pentru emiterea unor facturi fiscale pentru cheltuieli false, în baza cărora să se deducă TVA sau să se retragă sume importante de bani provenite din lichidarea unor societăţi aflate în insolvenţă ori a bunurilor acestora.

Prejudiciul în dosar trece de 21.099.858 lei.

Reamintim că şi şeful UTI, Tiberiu Urdăreanu este trimis în judecată într-un dosar penal, fiind acuzat de dare de mită. Urdăreanu este cel ce l-a turnat pe Ludovic Orban la DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne