Vicepreşedinte PSD: "când de subvenţia la vacă se ocupă un bou, nu mai vine!"

Ferma de vaci in Hermespand, vestul Germaniei
Ferma de vaci in Hermespand, vestul Germaniei (TORSTEN SILZ / AFP / Getty Images)

Vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, a declarat joi, la Alba Iulia, că atunci când ”de subvenţia la vacă se ocupă un bou, nu mai vine”, relatează Mediafax. În opinia lui Tudose, în cazul de faţă, "boul" este reprezentat de către APIA, Ministerul Agriculturii şi de Guvern.

”Am umblat în tot judeţul, toată lumea acuză, domnule, subvenţia la lapte, subvenţia la vacă. Pe vremea guvernării PSD, venea subvenţia între şase luni şi o lună înainte de termen. Acum, nu a mai prea venit deloc. Iertaţi-mă, dar îmi asum ceea ce spun, domnule, când de subvenţia la vacă se ocupă un bou, nu mai vine. Poate şi boii sunt misogini şi nu vor să fie vacile fericite”, a declarat Tudose.

Întrebat cine e este "boul" în cazul de faţă, Tudose a răspuns ”cei de acolo, identificaţi dumneavoastră”, după care a adăugat: ”APIA, Ministerul Agriculturii, Guvernul, e o structură piramidală. Nu se poate aşa ceva. Păi dacă vine subvenţia pentru irigaţii a doua zi după ce s-a uscat planta, domnule, nu ne mai trebuie”.

Întrebat dacă opinează că subvenţiile nu vor mai veni deloc, Tudose a răspuns că ”dacă îţi dă reţeta şi medicamentul după ce ţi-a completat certificatul de deces, e în regulă. Ai avut şi medicaţia, da! Dar nu ţi-a mai folosit”.

Tudose a reamintit, apoi, că luni, în Camera Deputaţilor, se va dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu şi a adăugat că premierul Cioloş îi ”excită” să facă şi alte moţiunii, şi i-a comparat pe miniştrii Cioloş cu nişte ”figuri de plastilină”.

Reamintim că APIA a fost în centrul a numeroase scandaluri în timpul guvernării PSD, unele de competenţa DNA. Mai mulţi directori APIA au fost arestaţi pentru fraudă cu fonduri europene în timpul Guvernului Ponta, când ministru era Daniel Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne