Vicepreşedinte PNL: Nu mi se pare corect ca europarlamentarii PNL să voteze o rezoluţie de sancţionare a României

PNL şi europarlamentarii PNL n-ar trebui să voteze o rezoluţie vizând sancţionarea României, căci înainte de a fi europeni, suntem români şi orice ar face ceilalţi, noi vom avea grijă de spiritul nostru, susţine Gigel Ştirbu.
Gigel-Sorinel Ştirbu
Gigel-Sorinel Ştirbu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Vicepreşedintele liberal Gigel Ştirbu susţine, în contextul în care în Parlamentul European se discută situaţia statului de drept în România, că nu i se pare corect ca europarlamentarii PNL să voteze în PE o rezoluţie care să sancţioneze ţara noastră. Sancţiunea ar veni în contextul în care înalt oficialii UE îşi exprimă tot mai apăsat îngrijorarea faţă de regresul înregistrat în ultima perioadă de România în materie de luptă anticorupţie şi de asigurare a independenţei Justiţiei.

"Au apărut în spaţiul public foarte multe discuţii referitoare la o sancţiune din partea Uniunii Europene prin care României să i se restricţioneze accesul la fondurile europene.

Punctul meu de vedere, ca vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal este că nu mi se pare corect ca PNL şi europarlamentarii PNL să voteze o astfel de rezoluţie, pentru că noi, înainte de a fi europeni, suntem români şi orice ar face ceilalţi, noi vom avea grijă de spiritul nostru.

PNL este singurul partid "naţional" din România, iar eu, Gigel Ştirbu, ca parlamentar naţional, nu voi accepta ca PNL să fie parte a unei înţelegeri prin care ţara noastră să piardă fondurile europene.

În Biroul Executiv al PNL, de astăzi, voi propune o discuţie pe această temă", scrie, pe Facebook, Ştirbu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne