Vasea cu racheta: Rusia testează racheta hipersonică Kinzhal

Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin a descris racheta Kinzhal drept o “armă ideală”. Rusia susţine că racheta, care aparent zboară cu o viteză de 10 ori mai mare decât viteza sunetului, nu poate fi interceptată de sistemele de apărare antiaeriană.

Kremlinul a afirmat duminică faptul că a testat cu succes o rachetă hipersonică, una dintr-o serie de arme de generaţie nouă menţionată de preşedintele Vladimir Putin în discursul său despre starea naţiunii, care a fost susţinut la începutul acestei luni.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini video care au arătat cum racheta de mare precizie Kinzhal s-a detaşat de pe un avion de vânătoare supersonic Mig-31 şi a zburat pe cerul întunecat.

“Lansarea s-a desfăşurat conform planului, iar racheta hipersonică şi-a atins ţinta”, a adăugat ministerul.

Kinzhal a fost descrisă drept o “armă ideală” de către Putin în timpul dezvăluirilor făcute în 1 martie.

Putin, care, după cum se estimează, va câştiga alegerile prezidenţiale din această lună, a declarat că racheta zboară cu o viteză mai mare de 10 ori decât viteza sunetului şi că nu poate fi interceptată de sistemele de apărare aeriană.

Racheta a fost desfăşurată în Districtul Militar Sudic începând cu 1 decembrie, a adăugat liderul rus.

Vicepremierul Dmitri Rogozin a precizat pe Facebook că Rusia lucrează la modernizarea avionului de vânătoare supersonic Mig-31 care va fi folosit pentru transportarea rachetei.

Surse din domeniul comunităţii de informaţii afirmă că programul de rachete hipersonice al Rusiei a luat avânt după ce SUA, condusă de Barack Obama şi secretarul de stat Hillary Clinton, a iniţiat aşa numitul "reset cu Rusia".

Parte a acestui reset a fost proiectul Skolkovo, în care SUA a început să furnizeze tehnologie Rusiei, pentru a îmbunătăţi relaţia dintre Washington şi Kremlin. Proiectul Skolkovo a fost oprit atunci când Pentagonul a observat că Skolkovo a dezvăluit inclusiv tehnologie militară secretă - de exemplu planuri de construcţie a motoarelor de rachete hipersonice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe