UPDATE. Persoanele din anturajul lui Vlad Filat, implicate în dosarul BEM, puse sub acuzare

(photos.com)

UPDATE. Judecătoria Buiucani a eliberat, joi, mandat de aresta pe un termen de 30 de zilepe numele administratorului firmei Caravita Co SRL, Vladimir Rusu, nepotul lui Vlad Filat. Acesta se va afla în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

* * *

Procurorii şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) au efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii, ridicând probe materiale relevante pentru dosarul delapidărilor de la Banca de Economii, în urma cărora, cele patru persoane, Ion Rusu, Vladimir Rusu, Tatiana Roşioru şi Igor Cijov, apropiaţi ai lui Vlad Filat, reţinute miercuri, au fost puse sub învinuire pentru spălare de bani.

Într-un comunicat de presă al CNA, remis redacţiei Epoch Times, se arată că un om de afaceri din România, suspectat de coautorat la spălare de bani, a fost citat de procurori pentru audieri în cadrul aceleiaşi cauze. Acesta însă nu s-a prezentat la data indicată, urmând să fie citat repetat, iar în cazul în care nu va da curs citaţiei, va fi dat în urmărire internaţională. Totodată se mai menţionează că cele patru persoane, reţinute de CNA, sunt vizate într-un alt dosar de fraudă în România.

În urma percheziţiilor efectuate, procurorul interimar anticorupţie a dispus iniţierea unei investigaţii, în urma depistării mai multor probe, şi mai exact documente care conţin informaţie secretă din domeniul financiar-bancar, parvenită inclusiv de la investigatori din străinătate.

Procurorii anticorupţie urmează să mai investigheze şi faptul că în unul dintre birourile percheziţionate au fost găsite probe materiale care demonstrează că unii martori din dosarul BEM au fost monitorizate de persoane terţe, inclusiv cu implicarea unor instituţii ale statului, se arată în sursa citată.

Amintim că miercuri, patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore, fiind învinuite de spălare de bani, infracţiune care a adus prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Joi, acestea au fost puse sub învinuire, urmând ca procurorii să ceară judecătorilor de instrucţie eliberarea mandatelor de arest pe numele acestora. Cauza penală a fost iniţiată în baza art. 243, alineatul 3 Cod penal – spălare de bani, infracţiune pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe