Unii o recunosc / Franţa se află în stare de urgenţă economică. Hollande prezintă măsuri pentru crearea de locuri de muncă

Într-o discuţie cu lideri din mediul de afaceri, Hollande a anunţat că Franţa are mari probleme economice şi a prezentat un nou plan pentru crearea de locuri de muncă.
Francois Hollande
Francois Hollande (Chip Somodevilla/Getty Images)

Preşedintele francez Francois Hollande a avertizat că ţara se află într-o stare de urgenţă economică şi socială şi a dezvăluit un plan în valoare de 2 miliarde de euro pentru crearea de locuri de muncă. Propunerea urmăreşte să ofere stimulente firmelor mici pentru ca acestea să accepte un număr mai mare de angajaţi.

În cadrul unui discurs anual către liderii din mediul de afaceri, Hollande a precizat: “Ţara noastră a avut de înfruntat un şomaj structural timp de două până la trei decenii şi acest lucru impune ca generarea de locuri de muncă să devină singura noastră luptă”.

Hollande a avertizat că Franţa se confruntă cu o “situaţie economică nesigură şi un şomaj persistent”.

Rata şomajului francez este de 10,6% faţă de media Uniunii Europene de 9,8% şi a Germaniei de 4,2%. În Marea Britanie, şomajul s-a menţinut la 5,4% în perioada iunie-august 2015, cel mai mic nivel începând cu 2008.

Conform planului de doi ani dezvăluit de preşedintele francez, companiile cu mai puţin de 25 de angajaţi vor primi stimulente financiare dacă vor accepta persoane tinere sau şomere pentru o perioadă de 6 luni sau chiar mai mare.

În plus, guvernul francez va crea aproximativ 500.000 de programe de pregătire profesională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe