Ungureanu: Voi respecta solicitările investitorilor, care îşi doresc predictibilitate pe termen mediu

Mihai Răzvan Ungureanu.
Mihai Răzvan Ungureanu. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Industria IT autohtonă are un viitor extraordinar, la fel şi industria grea şi cea uşoară, iar investitorii caută predictibilitate, ceea ce este o cerinţă legitimă, pe care o voi respecta, a declarat joi premierul Mihai Răzvan Ungureanu, prezent la Gala Forbes.

"Este uşor de anticipat ce-şi doresc investitorii din România, ca şi ziua de mâine să arate la fel, şi cea de poimâine şi la fel să arate şi săptămâna viitoare. Vor ca planul lor de afaceri să fie coerent pe termen mediu. Este o solicitare legitimă, pe care vreau să o respect. Şi mai vor ceva: dialog. Plus o minimă înţelegere din partea autorităţilor", le-a spus Ungureanu oamenilor de afaceri prezenţi la gala organizată de revista Forbes România.

Întrebat pe ce domenii economice ar miza, premierul a enumerat industria IT, industria grea şi cea uşoară.

"Există un viitor extraordinar în industria IT. Industria grea are şi ea o bună şansă, începând cu cea extractivă până la industria de maşini. La fel şi cea uşoră", a punctat Ungureanu, adăugând că un guvern are şi rolul de a promova investiţiile româneşti în afara graniţelor ţării.

Ungureanu a mai spus că Executivul va lansa în curând Consiliul Consultativ în Afaceri, care "va reprezenta epiderma sensibilă a acestui guvern în raport cu mediul de afaceri".

Întrebat dacă a cochetat vreodată cu ideea de a fi antreprenor, premierul a răspuns negativ, dar a punctat faptul că admiră oamenii care au curajul să facă acest lucru.

"În anii 90, am privit cu admiraţie câţiva amici ieşeni care au construit primele laboratoare de greenfield business. Au şi dat faliment apoi, dar admir oamenii care au curaj şi care ştiu să facă astfel de paşi. Îl admir, de exemplu, pe Steve Jobs, care a găsit de cuviinţă să fie sponsorul vocilor tinere ale operei şi un mare donator de operă de artă contemporană. Astfel, imaginea antreprenorului este completă", a arătat Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie