Un rus a fost arestat pentru conducerea unei reţele de spălare de bani de 4 miliarde de dolari

Un cetăţean rus a fost arestat în nordul Greciei pentru suspiciunea că a condus o operaţiune de spălare a banilor în valoare de 4 miliarde de dolari prin utilizarea monedei bitcoin.
(Captură Foto)

Poliţia elenă a arestat un cetăţean rus suspectat de o operaţiune de spălare a banilor, care a dus la transformarea a 4 miliarde de dolari din activităţi ilicite în bancnota digitală bitcoin.

Poliţia greacă nu a făcut public numele bărbatului rus în vârstă de 38 de ani, care a fost arestat luni în regiunea nordică a Greciei, Chalkidiki, în baza unui mandat de arestare emis de Statele Unite.

El este suspectat că a condus o organizaţie criminală din 2011, care "deţine, operează şi administrează unul dintre cele mai importante site-uri web ale criminalităţii electronice", potrivit surselor din poliţia greacă.

Ministerul rus de Externe al Rusiei a declarat că nu are informaţii cu privire la acest caz.

Moneda bitcoin a fost prima monedă digitală care foloseşte cu succes criptografia pentru a menţine tranzacţiile sigure şi ascunse, ceea ce face dificilă, dacă nu imposibilă, aplicarea reglementărilor financiare tradiţionale.

Mai exact, Bitcoin reprezintă un sistem de plată electronică descentralizat, fără administrator sau analog al acestuia, ce poate fi folosită la plata electronică a bunurilor şi serviciilor de la vânzătorii care acceptă moneda. De asemenea, se poate schimba pe bani reali prin intermediul platformelor de tranzacţionare specializate sau de schimb.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe