Un rechin l-a ucis pe regizorul Adam Strange în largul coastei Noii Zeelande

Neo zeelandezi lângă Muriwai Surf Lifesaving Club după atac, Auckland, New Zealand.
Neo zeelandezi lângă Muriwai Surf Lifesaving Club după atac, Auckland, New Zealand. (Phil Walter / Getty Images)

Un rechin l-a ucis miercuri pe regizorul Adam Strange lângă o plajă din Noua Zeelandă, chiar dacă poliţia a tras focuri de armă în rechin încercând să-l salveze pe cineast.

Strange, în vârstă de 46 de ani, a fost ucis în faţa mai multor pescari speriaţi după ce a fost atacat de un rechin mare, a raportat site-ul Stuff.co.nz. Incidentul a avut loc în apropierea plajei populare Muriwai.

Familia sa a dat publicităţii o declaraţie cu privire la moartea lui, spunând că sunt "îndureraţi din cauza pierderii unui tată, soţ şi prieten minunat", potrivit site-ului. Aceasta a adăugat: "Suntem în stare de şoc şi încă mai încercăm să contactăm membrii familiei din străinătate, aşa că am aprecia discreţia şi respectarea intimităţii până când familia va fi pregătită să facă orice alte declaraţii suplimentare."

Poliţia a reuşit să recupereze corpul lui Strange, a raportat New Zeeland Herald.

Pio Mose, un pescar care a văzut atacul, a declarat pentru ziar că a văzut cum un rechin "mare" l-a ucis pe Strange. "Dintr-o dată era sânge peste tot", a fost citat el.

Se pare că Strange s-a luptat cu rechinul înainte ca acesta să se îndepărteze, dar ulterior a revenit. După atac, trei - patru alte specii de rechini au venit lângă el. "Am strigat la el să înoate spre stânci. Era sânge peste tot. Apa era roşie. A fost destul de înfricoşător", a adăugat Mose.

Mose a spus că a vrut să-l ajute, dar era prea periculos.

"Mă tot gândeam să sar în apă şi să-l ajut, dar nu am vrut să fiu şi eu atacat de un rechin", a spus el.

Inspectorul de poliţie Shawn Rutene a declarat pentru Associated Press că bărbatul a înotat circa 200 de metri în larg când l-a atacat rechinul şi a estimat că acesta avea 3-4 metri lungime.

Agenţia de ştiri a raportat că poliţia a tras focuri înspre rechin înainte ca acesta să fi dispărut.

Poliţia nu a putut determina specia rechinului. Dar expertul în rechini Clinton Duffy, de la Departamentul de Conservare, a declarat pentru AP că Noua Zeelandă are un număr mare de rechini albi şi alte specii periculoase.

Duffy a declarat că doar 12 - 14 persoane au fost ucise de rechini în ţară din 1830.

Strange a fost nominalizat la premiile de la Cannes şi la Premiile International Advertising London, a raportat The Guardian. La Festivalul de Film de la Berlin, filmul său Afrodita's Farm a câştigat premiul pentru scurt-metraje.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe