Un diamant albastru rar a fost găsit într-o mină din Africa de Sud

Un angajat prezintă un inel cu diamant albastru de 5,16 carate, 8 martie 2010 în Londra, Anglia
Un angajat prezintă un inel cu diamant albastru de 5,16 carate, 8 martie 2010 în Londra, Anglia (Peter Macdiarmid/Getty Images)

Un diamant albastru: O firmă de exploatare a spus că a găsit un diamant albastru rar de 25,5 carate în Africa de Sud, aspect ce a crescut acţiunile companiei cu circa 5 la sută miercuri, conform relatărilor.

Petra Diamonds a declarat că diamantul a fost descoperit în mina Cullinan, potrivit rapoartelor.

La fel ca diamantele roz, diamantele albastre sunt considerate extrem de rare şi sunt extrem de valoroase, vânzându-se pentru milioane de dolari. "Este foarte neobişnuit ca un diamant de această calitate şi de această dimensiune să ajungă pe piaţă", a declarat purtătoarea de cuvânt a companiei, Cathy Malins, pentru BBC.

Experţii au declarat pentru BBC că bijuteria ar putea valora peste 10 milioane de dolari.

"Diamantele albastre sunt cele mai rare diamante şi Cullinan este unul dintre cei mai mari producători de diamante", a declarat Jeremy Dibb, analistul Canaccord, pentru Daily Telegraph. "Cullinan a găsit un diamant albastru important ca urmare a achiziţiei de către Petra Diamonds."

Petra a descoperit un diamant albastru de 26,6 carate la mina Cullinan cu mulţi ani în urmă, acesta fiind vândut la licitaţie în 2009 cu 9,49 milioane de dolari.

"Dacă ar fi să ne ghidăm după acea licitaţie, atunci ne putem aştepta la o cifră similară şi pentru acest diamant", a declarat Cailey Barker de la Numis Securities pentru Reuters.

Renumita Stea a Africii, cel de-al doilea mare diamant din lume, a fost găsită în mina Cullinan în 1905. Aceasta a fost dată regelui britanic Edward al VII-lea şi face acum parte din bijuteriile coroanei britanice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe