UEFA. Cristian Chivu, numit observator tehnic în finala de la Stochkolm

"Pentru mine, este o nouă provocare, o nouă experienţă. Am posibilitatea de a gândi într-o manieră diferită..trebuie să reflectez la cele două echipe, să urmăresc meciurile cu mare atenţie" - Cristian Chivu.
Fostul căpitan al reprezentativei de fotbal a  României, Cristian Chivu.
Fostul căpitan al reprezentativei de fotbal a României, Cristian Chivu. (MIRCEA ROSCA / AFP / Getty Images)

Fostul internaţional român Cristian Chivu începe un nou capitol al carierei sale. Uniunea Europeană de Fotbal i-a oferit calitatea de observator tehnic în marea finală a Europa League, programată să se desfăşoare miercuri seara la Stochkolm (ora 21,45 - ora României), meci în care se vor duela pentru prestigiosul trofeu formaţiile Manchester United şi Ajax Amsterdam.

"Ca un fundaş puternic, Chivu a urcat înălţimi considerabile. În acest sezon, UEFA i-a oferit şansa de a-şi spori şi mai mult cunoştinţele despre joc, lucrând ca observator tehnic. Prima sa campanie în acest nou rol culminează cu ocuparea unui scaun de observator la finala de miercuri a UEFA Europa League", a scris forul continental pe site-ul UEFA.

Pentru românul în vârstă de 36 de ani, această partidă este una extrem de specială, fostul căpitan al tricolorilor evoluând pentru 'I Lancieri' patru sezoane (1999 - 2003).

"Pentru mine, este o nouă provocare, o nouă experienţă. Am posibilitatea de a gândi într-o manieră diferită — ca jucător, de exemplu, antrenorul de dădea toate informaţiile asupra adversarului. Acum, trebuie să reflectez la cele două echipe, iar asta înseamnă că trebuie să urmăresc meciurile cu mare atenţie", a mărturisit fostul fundaş.

Chivu, care are în palmaresul său un trofeu Europa League, cucerit în 2010 alături de Internazionale Milano, a avut 75 de selecţii la echipa naţională, fiind desemnat de trei ori fotbalistul anului în România (2002, 2009 şi 2010). În 2002, el a primit Gheata de Aur olandeză (cel mai bun jucător al anului în Olanda), în acelaşi an fiind inclus şi în echipa anului stabilită de uefa.com pe baza voturilor internauţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport