UEFA a deschis proceduri disciplinare mai multor Federaţii din cauza fanilor

Ungaria, Albania, România, Croaţia, Portugalia, Belgia şi Turcia urmează să fie judecate de instanţa disciplinară a principalul organism al fotbalului european
(UEFA EURO/facebook)

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a pus în mişcare mai multe proceduri disciplinare în urma diverselor incidente provocate de fani pe stadioanele din Franţa după cum a anunţat duminică forul european.

Utilizarea de artificii, torţe şi lansarea de obiecte pe teren contravine regulamentului disciplinar. Până în prezent mai multe echipe participante la actuala ediţie a EURO 2016 riscă să fie amendate în urma comportării nepotrivite a celor prezenţi în tribune. Rusia, Ungaria, Albania, România, Croaţia, Portugalia, Belgia şi Turcia sunt vizate de aceste proceduri disciplinare.

Uniunea de fotbal a Rusiei a fost deja sancţionată cu o amendă de 150.000 de euro pentru utilizarea artificiilor şi a conduitei rasiste a fanilor, în cazul unor noi incidente putând fi exclusă de la turneul final din Hexagon. Cea maghiară riscă cel mai mult după ce fanii săi au provocat ciocniri cu oamenii de ordine şi cu poliţiştii pe stadionul Velodrom, duminică, la Marsilia, înaintea meciului cu Islanda.

Federaţia albaneză, în urma folosirii de către fani a torţelor şi a bannerelor cu mesaje interzise în timp ce Federaţia română poate fi amendată şi ea de forul internaţional după ce suporterii români au folosit torţe la meciul susţinut de tricolori în compania Elveţiei.

Datele de judecare pentru Belgia (utilizare de fumigene şi lansare de obiecte pe teren) şi pentru Portugalia (invadarea terenului) nu au fost încă precizate.

Portughezii s-ar putea totuşi să nu primească o sancţiune prea grea, deoarece invadarea terenului a fost făcută de un fan al vedetei lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, care a vrut să facă un selfie, tânărul suporter portughez părăsind terenul plângând de bucurie după ce şi-a îndeplinit dorinţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport