Turcan: Iohannis a răsturnat "planul diabolic" al PSD

Preşedintele Klaus Iohannis "ar fi dat satisfacţie PSD-ului" dacă ar fi respins-o pe Viorica Dăncilă şi s-ar fi ales şi cu o suspendare care l-ar fi făcut pe Tăriceanu preşedinte interimar, opinează Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Dacă Iohannis refuza nominalizarea Vasilicăi Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier, Dragnea ar fi venit tot cu un om al lui plus o suspendare, susţine liberala Raluca Turcan, în opinia căreia prin acceptarea propunerii, preşedintele a răsturnat „planul diabolic” al PSD.

"Dacă preşedintele refuza propunerea PSD, Dragnea venea tot cu un om al lui, plus cu o suspendare. Atenţie: doar cu o suspendare, nu şi cu referendum de demitere, pentru că în perioada suspendării, Călin Popescu Tăriceanu ajungea preşedinte interimar al României, schimba şefii Parchetelor, puneau mâna pe justiţie şi apoi prin Parlament opreau referendumul, iar preşedintele se întorcea la Cotroceni să constate practic îngenuncherea României. Pentru români, acest plan diabolic al PSD, devoalat de oameni din PSD era mult mai nociv decât numirea doamnei Dăncilă (...). Planul diabolic al PSD era exact acesta: suspendare, până la referendum, îngenuncherea României, corupţie până în ultima celulă a societăţii şi apoi fluierau probabil în baie şi mâncau mici la grătar de Centenarul Marii Uniri”, a declarat Turcan, într-un interviu acordat RFI.

Potrivit deputatei PNL, „singura variantă care să răspundă totalmente, clar, neinterpretabil rigorilor Constituţiei este respingerea acestui Guvern, în frunte cu doamna Dăncilă, în Parlamentul României".

"Vreau să fac un apel, să concentrăm în zilele care urmează toate eforturile pentru respingerea acestui Guvern PSD-ALDE Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu în Parlament. Cred că sunt oameni de bună-credinţă în Parlamentul României, cred că sunt foarte mulţi formatori de opinie, cetăţeni oneşti, care pot să înceapă eforturi de convingere a parlamentarilor să voteze împotriva acestui Guvern în Parlament”, a adăugat Turcan.

Turcan a anunţat că formaţiunea sa poartă discuţii cu oameni din PSD, ALDE şi UDMR "care încă mai sunt cu capul pe umeri şi nu pot să fie părtaşi la fărădelegea generată de Liviu Dragnea" pentru a strânge voturi care să diminueze din majoritatea pe care coaliţia la putere o are în momentul de faţă”.

Raluca Turcan susţine că preşedintele Klaus Iohannis a răsturnat „planul diabolic” al PSD: „Au fost foarte multe voci care spuneau că preşedintele trebuia să o refuze pe doamna Dăncilă”.

Ea crede că preşedintele Klaus Iohannis „ar fi dat satisfacţie PSD-ului”, dacă ar fi respins-o pe Viorica Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne