Tudose vrea restructurarea Guvernului: Dacă deranjează şi unii nu sunt de acord, ce vreţi să fac?

Aflat în plin război cu liderul PSD Liviu Dragnea, prim-ministrul Mihai Tudose vrea să forţeze o restructurare a Guvernului.
Premierul român Mihai Tudose
Premierul român Mihai Tudose (Getty Images)

Este nevoie de o restructurare a Guvernului, trebuie să fie mai suplu, mai aproape de cetăţean, pentru că 28 de ministere e un număr prea mare, a declarat miercuri seară, la Antena 3, premierul Mihai Tudose.

"Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim ca cheltuielile cu funcţionarea statului să fie mai mici. 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aş dori să înceapă cu 1, nu cu 2. Că sunt 11, că sunt 19, măcar să înceapă cu 1. S-au creat de-a lungul timpului o mulţime de structuri ţinând de acelaşi minister în teritoriu, o mulţime de pui, le-aş dori cam comasate la loc, asta elimină şi birocraţia. Noi ne-am angajat şi eu m-am angajat că voi face acest lucru - debirocratizare, o funcţionare mult mai coerentă a instituţiilor statului şi ne-am apucat de lucrul acesta. Dacă deranjează şi unii nu sunt de acord şi speculează că sunt tabere, ce vreţi să fac? Să spun că nu e bine ce gândesc? Eu aşa gândesc, aşa o văd. Stau în funcţia aceasta atâta timp cât pot să fac ceea ce simt că pot să fac bine. Dacă nu mai pot să fac lucrul acesta, mă duc acasă. Asta este convingerea mea fermă", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Şeful Executivului a ţinut să sublinieze că restructurarea nu se va face după nume.

"Nu restructurăm Guvernul să ţinem pe cineva sau să nu ţinem pe cineva, ci în funcţie de cum considerăm că e formula cea mai bună şi nu o să fie formula mea că deţin eu adevărul absolut, ci în discuţii cu colegii de partid, cu membrii, cu vicepreşedinţii, cu CEx-ul, poate este mai bine mai mare, mai mic, mai la dreapta sau mai la stânga", a precizat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne