Tudorel Toader, grăbit. A demarat deja procedura pentru numirea unui nou şef DNA

Imediat după ce preşedintele Iohannis a semnat decretul vizând revocarea Codruţei Kovesi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader anunţă demararea procesului de selecţie a noului procuror şef al DNA.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decretul de revocare a şefei DNA semnat de Klaus Iohannis, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cel care de altfel a cerut "mazilirea" Codruţei Kovesi, anunţă demararea procedurilor de selecţie a viitorului procuror-şef anticorupţie.

"Ministerul Justiţiei organizează în perioada 09 – 30.07.2018, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul MJ.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocarea a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Anunţul a fost făcut luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Până la numirea unui nou procuror şef, interimar la conducerea DNA este procurorul Anca Jurma, consilier al Laurei Codruta Kovesi. Jurma a fost delegată în funcţia de procuror-şef de procurorul general al Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne