Trump aruncă dubii asupra sinuciderii lui Epstein în timpul unui interviu cu Axios

Donald Trump
Donald Trump (Nicholas KammAFP via Getty Images)

Epstein, care a fost acuzat de administrarea unei reţele de trafic de sex cu minori, s-ar fi spânzurat într-o celulă de închisoare la 10 august 2019. Circumstanţele morţii sale şi faptul că prietenii şi cunoscuţii lui erau oameni foarte puternici - preşedinţi, prim-miniştri, membri ai caselor regale - au condus la teorii ale conspiraţiei, dintre care una spune că finanţatorul a fost ucis.

Într-un interviu cu Axios, preşedintele american Donald Trump a pus la îndoială teoria că miliardarul pedofil Jeffrey Epstein - care a fost arestat anul trecut pe 6 iulie şi, conform variantei oficiale, s-ar fi sinucis în celula sa aflată într-o secţiune super securizată dintr-o închisoare americană - într-adevăr s-a sinucis.

În cadrul interviului, Trump a fost rugat să comenteze o declaraţie recentă în care i-a transmis urări de bine lui Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Epstein, arestată de FBI la începutul lui iulie pentru racolare de minore care ajungeau în reţeaua de prostituţie de lux a miliardarului.

"Prietenul ei [Epstein] a fost fie ucis, fie s-a sinucis în închisoare. Acum ea este în închisoare. Da, îi doresc bine. Vă doresc şi dvs. Şi multor oameni. Mult noroc. Să-i lăsăm să demonstreze vinovăţia oamenilor", a spus Trump.

Trump i-a mai transmis din nou urări de bine lui Ghislaine, care s-a ascuns de poliţie timp de 1 an: "Ii doresc bine. Nu urmăresc să-i fie rău... Iubitul ei a murit în închisoare. A fost ucis? A fost sinucidere? Îi doresc bine".

La sfârşitul lunii iulie, preşedintele a amintit cum a cunoscut-o pe Ghislaine Maxwell, care se confruntă cu şase acuzaţii, inclusiv racolare de minori - o fată avea 14 ani când a ajuns în reţeaua lui Epstein - pentru angajarea lor în acte sexuale ilegale.

Întrebat într-o altă circumstanţă dacă este de părere că Maxwell transforma oameni puternici în prieteni ai lui Epstein cu ajutorul acestor favoruri sexuale pe care le folosea pentru şantaj, preşedintele a spus că „nu l-a urmărit prea mult [cazul]. "Nu cunosc situaţia Prinţului Andrew. Nu ştiu. Pur şi simplu nu ştiu acest lucru", a declarat Trump la Casa Albă.

Observaţia despre ducele de York pare să contrazică declaraţia pe care Trump a făcut-o în 2015, când candida la preşedinţie. În acel moment, Trump a spus că Prinţul Andrew va vorbi despre insula privată a lui Epstein, pe care preşedintele a numit-o „o mizerie”. "Întrebaţi-l măcar pe Prinţul Andrew. Vă va spune", a spus Trump în 2015. Ducele de York s-a împrietenit atât cu Ghislaine Maxwell, cât şi cu Jeffrey Epstein şi chiar l-a vizitat pe miliardar în 2010, după ce acesta din urmă fusese găsit vinovat de solicitare de acte de prostituţie şi fusese închis 13 luni ca infractor sexual.

Una dintre presupusele victime ale lui Epstein, Virginia Giuffre, susţine că a fost forţată de Epstein şi Maxwell să întreţină relaţii sexuale cu Prinţul Andrew de cel puţin trei ori, inclusiv atunci când era minoră, o afirmaţie pe care Ducele de York o neagă categoric.

Epstein a fost arestat în 2019 şi a fost acuzat de administrarea unei reţele de trafic de persoane cu minori. Cu toate acestea, varianta oficială, extrem de controversată din cauza detaliilor din jurul morţii sale, susţine că miliardarul s-a spânzurat într-o celulă în închisoare.

Moartea sa a avut loc în circumstanţe bizare. Miliardarul încercase anterior să-şi ia viaţa şi fusese plasat pe o listă de posibili sinucigaşi. Cu toate acestea, după câteva zile a fost scos de pe listă. Cu o zi înainte de aparenta sa sinucidere, colegul de celulă a lui Epstein a fost mutat, acesta rămânând singur în celulă. Gardienii care aveau sarcina să-l verifice la intervale foarte bine stabilite de timp au adormit în noaptea respectivă, iar sistemul de camere video al zonei de celule nu a funcţionat în timpul presupusei sinucideri.

Toate aceste detalii suspecte şi faptul că Epstein era un intim al cercurilor înaltei societăţi - având prieteni printre prim-miniştri, membri ai caselor regale, celebrităţi şi preşedinţi, inclusiv fostul preşedinte Bill Clinton, au stârnit teorii ale conspiraţiei în jurul morţii sale.

Conform unei astfel de teorii, Epstein şi-a falsificat propria moarte şi a scăpat din puşcărie cu ajutorul prietenilor săi puternici. Potrivit altei opinii, aceiaşi prieteni l-au ucis pe Epstein pentru că se temeau că îi va raporta pentru acte de pedofilie, în timpul procesului său.

Ghislaine Maxwell, prietena lui Epstein şi cea care îi administra proprietăţile şi reţeaua de prostituate, este fiica celebrului Robert Maxwell, magnat al presei britanice şi agent Mossad, a cărui moarte este de asemenea extrem de controversată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe