Trei avioane de luptă F-16 Fighting Falcon cumpărate de la norvegieni au sosit în România

Angel Tîlvăr
Angel Tîlvăr (Facebook/angel.tilvar.oficial)

Trei avioane de luptă F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat vineri, la Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

“Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat la Baza 71 Aeriană ‘General Emanoil Ionescu’ de la Câmpia Turzii”, a anunţat, pe Facebook, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

Potrivit ministrului, prin sosirea graduală, pe parcursul acestui an şi a celui viitor, a celor 32 de aeronave multirol F-16 Fighting Falcon, care vor înzestra încă două escadrile ale Forţele Aeriene Române, “România îşi consolidează capabilităţile de apărare aeriană la un nivel adaptat provocărilor de securitate din regiune”.

“Aeronavele F-16 vor avea un rol important în menţinerea unei posturi aliate credibile de apărare şi descurajare a oricărei agresiuni pe flancul estic şi vor asigura tranziţia pentru forţele noastre aeriene către era generaţiei a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35”, a adăugat ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne