Traian Băsescu: „Justiţia nu e curată sută la sută”

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

„Justiţia nu e curată sută la sută”, dar nu e nici atât de riscantă cum pare când apar cazuri precum cel al judecătorului Stan Mustaţă, a declarat preşedintele Traian Băsescu joi, în emisiunea ”Evenimentul Zilei”.

„La începutul mandatului marea bătălie o aveam cu CSM şi ÎCCJ, erau acolo nişte brontozauri ai fostului regim, reţeaua Voicu. S-a schimbat justiţia, dar iată că vechea generaţie încă a rămas cu năravurile cu care au crescut", a declarat şeful statului, opinând că "pe măsură ce noua generaţie începe să ocupe funcţiile în ierarhie, lucrurile vor deveni tot mai curate.”

Abordând cazul judecătorului Mustaţă, acuzat de luare de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosarele pe care le judecă, Băsescu a afirmat că respectivul caz demonstrează că, deşi magistraţii au cele mai bune salarii şi pensii ("eu semnez decretele de pensionare, sunt pensii de 14.000, 16.000 lei în magistratură" a explicat preşedintele) pentru unii oameni "a fi bine plătit nu înseamnă că nu îţi funcţionează tarele de caracter."

"Cazurile în care s-a aplicat legea sunt mult mai multe”, a punctat însă Băsescu, precizând că trebuie făcută imediat mutarea responsabilităţii propunerii pentru procurori şi judecători la ICCJ, la CSM.

”Amestecul politicului în numirea celor mai înalţi procurori este un semn că există control politic. Preşedintele nu mai poate fi suspectat că face jocul unui partid sau altul”, a încheiat Traian Băsescu alocuţiunea pe acest subiect.

Reamintim că judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost arestaţi, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru 30 de zile, într-un dosar de luare de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare. Judecătorul Mustaţă urma să judece, marţi, apelurile formulate în dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de fapte de corupţie privind modul de privatizare a ICA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne