Traian Băsescu îl atacă pe Procurorul General. "Face un joc politic. Ăsta e nivelul moral"

Proaspăt pus sub urmărire penală în dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak, fostul preşedinte Traian Băsescu i-a adresat cuvinte grele procurorului General al României, Tiberiu Niţu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, susţine că şeful Parchetului General face "un joc politic" în cazul său, drept dovadă stând faptul că nu s-a dorit începerea urmăririi penale in rem în dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak pe care tocmai l-a redeschis astăzi Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti.

"Nu mi se pare normal ca în spaţiul public, înainte de a face o minimă verificare, să redeschidă un dosar legat de fraude făcute cu ocazia răpirii unor ziarişti în Irak. Pentru mine este de neconceput cum un procuror general şi un judecător pot accepta ideea că şeful statului român şi-ar fi însuşit bani din operaţiunea de salvare a ziariştilor. Asta arată un nivel moral extrem de scăzut la care au ajuns cei care lansează suspiciunile în spaţiul public în mod oficial. Niciodată n-aş fi putut concepe ca un cent din banii destinaţi salvării ziariştilor sau din operaţiunea din Irak să fie însuşiţi de mine.

Este exclusă o asemenea posibilitate, cu atât mai mult cu cât în această operaţiune nu s-au vehiculat bani. Este pentru mine, dacă vreţi, o mare dezamăgire faptul că un procuror general al republicii a putut să pună sub semnul întrebării această realitate. Probabil, toţi gândesc la nivelul moral pe care-l au. Şi iată că procurorul general al României a crezut că preşedintele României ar putea să facă o afacere din salvarea unor cetăţeni români. Ăsta e nivelul moral", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Şeful Mişcării Populare a adăugat că Tiberiu Niţu ar fi trebuit să constate dacă există sau nu probe în acest dosar. "Urmărirea in rem nu-l oprea nimeni să o facă, însă este evident că domnul procuror general face un joc politic. (...) În mod categoric, în opinia mea, având în vedere gravitatea solicitării, ar fi trebuit făcută o urmărire penală in rem să vadă dacă există măcar urme care să ducă la o asemenea concluzie".

Fostul şef de stat nu a dorit să comenteze despre cine ar putea fi în spatele jocului politic pe care l-ar face Tiberiu Niţu în acest caz, adăugând, însă, că este clar că şeful Parchetului General a generat "o hăituire politică" la adresa lui "prin numărul mare de dosare a căror redeschidere a cerut-o, inclusiv în cele în care erau date soluţii de către Parchetul General".

Amintim că Judecătoria Sectorului 5 a confirmat, vineri, cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

Dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak a fost deschis ca urmare a unei cereri depuse de (acum defunctul) Corneliu Vadim Tudor, care i-a acuzat pe Traian Băsescu şi pe preşedintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că şi-au oprit o parte din răscumpărarea plătită de statul român, mai exact 4 milioane de dolari, pentru eliberarea celor trei jurnalişti răpiţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne