Traian Băsescu: Doamna Gorghiu şi Vasile Blaga sunt lideri mediocri, de cancelarie

Liberalii s-au erijat în marii apărători ai Justiţiei, ori demagogia asta nu funcţionează, este de părere Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

PNL a decontat propriile greşeli la aceste alegeri locale şi în primul rând "lipsa" de lideri, a declarat la RTV duminică seară, după alegeri, preşedintele PMP Traian Băsescu.

"Doamna Gorghiu şi Vasile Blaga sunt lideri mediocri, de cancelarie, dar nu lideri exponenţiali. PNL a trecut la un discurs sterp. Ei au devenit marii apărători ai Justiţiei. Demagogia asta nu funcţionează. Ei trebuie să înţeleagă că în momentul ăsta sunt ca o pată pe perete care nu-ţi spune nimic, iar Predoiu este un pseudolider ca şi Gorghiu şi Vasile Blaga. PNL a pierdut din lipsă de lideri, din greşeli, din prostie, dar mai ales din aroganţă. PNL nu este credibil şi niciun partid nu se va da pe mâna lui", a afirmat Băsescu, citat de Agerpres.

În opinia fostului preşedinte, eşecul major al PNL de la Bucureşti este o consecinţă directă a "prostiilor" pe care liberalii le-au făcut în negocierile cu Nicuşor Dan, candidatul USB.

"Dacă au vrut să câştige dreapta, trebuiau să ştie că nu au niciun candidat viabil pentru Bucureşti. În continuare, trag o concluzie: la Bucureşti, dacă nu ai un lider politic major, nu ai şanse să câştigi. Uitaţi-vă la Gabriela Firea, la ţinuta Gabrielei Firea, dar a fost ca lider mai bună decât Predoiu", a adăugat Băsescu.

Legat de o posibilă o alianţă a PMP cu PNL, Traian Băsescu a explicat că nu este interesat de "loseri".

"Acest partid devine o anexă aşa-numită de dreapta. Obiectivul meu este ca PMP să ajungă la 35% în 2020, să facă 15% în toamnă. Unui partid cum este PMP-ul îi stă foarte bine în Opoziţie. Ţinta mea nu sunt membrii PNL, foşti PDL-işti, ci electoratul de dreapta. Avem de muncit la crearea structurilor partidului, în plus, eu cred că rezultatul pe ţară va fi mai bun decât la Bucureşti", a opinat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne