Tragedie în schiul norvegian: moare campioana olimpică Vibeke Skofterud

Corpul schioarei a fost găsit lângă o ambarcaţiune acvatică şi se presupune că a decedat în urma unui accident
Vibeke Skofterud
Vibeke Skofterud (Screenshot via NTB)

Campioana olimpică la schi Vibeke Skofterud, în vârstă de 38 ani, a fost găsită moartă în sudul Norvegiei în ceea ce pare a fi un accident cu o motocicletă acvatică, a declarat luni poliţia, adăugând că ancheta va dura câteva săptămâni.

Corpul sportivei a apărut duminică 29 iulie pe insula St. Helena, în sudul Norvegiei, după ce sâmbătă seara prietenul ei, Marit Stenshorne, a anunţat dispariţia la poliţie, atunci când Skofterund nu s-a mai întors la casa pe care o închiriaseră pentru vacanţe, pe insula Tromoya.

O barcă de salvare a găsit corpul în apropierea unei motociclete acvatice şi echipajele de urgenţă au putut confirma decesul schioarei. În noaptea de sâmbătă spre duminică zona a fost acoperită de precipitaţii intense iar vizibilitatea a fost slabă. „În acest moment examinăm motocicletele acvatice din zonă“, a spus în declaraţiile făcute pentru televiziunea publică norvegiană NRK responsabilul anchetei poliţiei, Bard Austad care a precizat că ancheta va dura „câteva săptămâni“ pentru a putea ajunge la o concluzie. „Ideea principală este că a avut loc un accident în care a fost implicată doar Skofterud“, a declarat Austad, care a spus că, totuşi, poliţia menţine „toate opţiunile deschise“.

Poliţia  a concluzionat că Vibeke Skofterud a murit într-un accident în noaptea de sâmbătă spre duminică
Poliţia a concluzionat că Vibeke Skofterud a murit într-un accident în noaptea de sâmbătă spre duminică (Screenshot via NTB)

Skofterud a fost unul dintre cei mai buni schiori de fond din Norvegia şi membru al echipei naţionale feminine între 2001 şi 2014. În 2010, a câştigat medalie de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver. După probleme fizice, în 2014, nu a mai reuşit să se califice la Jocurile Olimpice de iarnă şi a anunţat retragerea din echipa naţională norvegiană, care a avut loc un an mai târziu.

Preşedintele Federaţiei de Schi din Norvegia, Erik Roste a declarat într-un comunicat e că aceasta este „o veste foarte tristă“ şi că Skofterud a fost un „schior de fond incredibil şi o persoană extraordinară“. "Este o mare tragedie că vesela noastră Vibeke a plecat", a menţionat antrenorul naţional norvegian Vidar Löfshus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport