Termenul de şedere a străinilor în Rusia s-a redus la 90 de zile

(photos.com)

Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenilor străini aflaţi pe teritoriul Rusiei mai mult de 90 de zile în decurs de 180 de zile, le poate fi interzisă intrarea în Federaţia Rusă pe o perioadă de 3 ani. Acest fapt este prevăzut de amendamentele operate la legislaţia rusă, adoptate recent de Duma de Stat a Rusiei.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a îndemnat cetăţenii Republicii Moldova, care se află în Rusia sau planifică să efectueze călătorii în această ţară, să ia în considerare noile reguli.

În special cetăţenii moldoveni care doresc să plece în Rusia pentru a se angaja la muncă, trebuie să viziteze în prealabil pagina web http: services.fms.gov.ru, lansată de Serviciul Federal de Migraţie, pentru a verifica în regim on-line autenticitatea invitaţiei, permisiunii pentru muncă, licenţei pentru angajare în câmpul muncii, precum şi pentru a afla motivul interdicţiei sau limitării de intrare în Rusia. Legislatorii Federaţiei Ruse consideră că noile reguli vor permite stabilirea controlului asupra fluxurilor migraţionale.

Potrivit actualelor reguli, străinii care pleacă în Rusia fără vize şi care au respectat termenul de 90 de zile, pot ieşi şi imediat să revină în ţară. Pe viitor, acest fapt va fi posibil abia după jumătate de an. Regula "90 din 180" deja funcţionează pentru străinii care obţin vize multiple în Rusia. Încălcarea acestei reguli se amendează de la două până la cinci mii ruble şi cu expulzarea din ţară (în Moscova, regiunea Moscova, Sankt Petersburg şi regiunea Leningrad amenda constituie de la cinci la şapte mii de ruble ruseşti).

Regimul fără vize (fără limitări suplimentare) în Rusia este stabilit cu Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Moldova şi Ucraina, precizează Infotag.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe