Tehnocraţii: PSD-ALDE se pregătesc să transforme România într-un paradis penal!

Cei mai importanţi oameni din stat îşi fac legi cu dedicaţie şi vor să reducă la tăcere DNA, avertizează Platforma România 100.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Platforma România 100, asociaţie fondată de Dacian Cioloş şi de tehnocraţii din fostul său guvern critică în termeni duri modificările Codurilor penale aflate pe agenda comisiei Iordache. Potrivit Ro 100, propunerile PSD – ALDE de modificare a codurilor înseamnă, la prima vedere, că trăim în ţara în care politicienii din coaliţia de guvernare sunt disperaţi să modifice legea pentru a-şi scăpa pielea de consecinţele ei.

De ce vor politicienii din coaliţia de guvernare să redefinească grupul infracţional organizat? În opinia Ro 100, ceea ce se coace în Parlament are de a face cu faptul că liderii celor două camere ale Parlamentului, Dragnea şi Tăriceanu, au dosare de care doresc să scape.

Astfel, România 100 reaminteşte că în noiembrie 2017, DNA a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Dragnea Liviu Nicolae, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman la data faptelor, pentru:

-constituirea unui grup infracţional organizat;

-două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene;

-două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul;

Iar "suspectul Dragnea Liviu Nicolae", este astăzi preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Partidului Social Democrat, aflat la guvernare.

România 100 mai aminteşte şi de faptul că Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă, ceea ce ar explica faptul că politicienii din coaliţia de guvernare vor să dezincrimineze mărturia mincinoasă şi să modifice prevederile referitoare la favorizarea făptuitorului.

Astfel, potrivit comunicatului DNA din mai 2016, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Suspectul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton este astăzi preşedinte al Senatului şi lider al ALDE, partid aflat în coaliţia de guvernare.

Cei mai importanţi oameni din stat îşi fac legi cu dedicaţie. Cei mai importanţi oameni din stat vor să reducă la tăcere DNA, instituţia care a dat comunicatele menţionate mai sus, introducând, prin modificările la Codul de Procedură Penală, interdicţia parchetelor de a comunica public despre anchete pe rol sau aflate în cameră preliminară. Nu vom mai avea comunicate ale DNA, DIICOT său ale altor structuri de parchet cu privire la puneri sub acuzare, inculpări sau trimiteri în judecată.

Însă cel mai important aspect al acestui demers politic de subminare a unei justiţii independente şi funcţionale este faptul că niciunul dintre noi nu se va mai simţi şi nu va mai fi în siguranţă în această ţară. Cetăţenii români nu-şi vor mai simţi copiii în siguranţă în propria ţară", transmite România 100.

Printre modificările toxice pe care vor să le aducă PSD-ALDE Codului Penal, se numără următoarele, reamintesc tehnocraţii :

"(I) Art. 92 CPP se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(2) Avocatul suspectului sau inculpatului poate solicita să fie încunoştinţat de data şi ora efectuării actului de urmărire penală ori a audierii realizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi. Încunoştinţarea se face prin notificare telefonică, fax, email sau prin alte asemenea mijloace, cu comunicarea activităţii ce urmează a se efectua, indicarea datelor de identitate a persoanei care urmează a fi audiate, cu cel puţin 24 de ore înainte de efectuarea activităţii, încheindu-se în acest sens un proces-verbal. Suspectul sau inculpatul poate participa la efectuarea oricărui act de urmărire penală sau la orice audiere, la solicitarea acestuia (…)

În 24 de ore, orice martor poate fi intimidat, ameninţat, agresat. Cel care scapă în acest fel pentru că martorul, speriat, nu mai depune mărturie este cel care poate finaliza actul de agresiune asupra copilului, părintelui sau partenerului tău.

Mai mult decât atât, nu se va mai putea dispune arestarea preventivă pentru infracţiuni precum: agresiunea sexuală, actul sexual cu un minor, coruperea sexuală a minorilor, racolarea minorilor în scopuri sexuale, furt, furt calificat, înşelăciune, abuz în serviciu, delapidare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, supunerea la rele tratamente, spălarea de bani.

Aceşti indivizi pot să dispară oricând, fără să deconteze nici măcar o secundă din viaţa distrusă a unui copil. Sau pot pleca liniştiţi în paradisuri exotice, fără să răspundă niciun minut pentru albirea intereselor mafiote şi a banilor murdari ai grupurilor de crimă organizată din care de multe ori fac parte. Nu e niciun secret că, atunci când legea nu o tulbură, crima organizată ajunge să macine sistematic la temelia statului şi a societăţii.

(II) Se abrogă alin. 3 de la art. 139 CPP, ceea ce înseamnă că înregistrările efectuate de părţi sau de alte persoane, cum ar fi martorii, şi care privesc propriile convorbiri, nu vor mai putea fi folosite ca mijloace de probă.

De asemenea, nu vor mai putea fi utilizate înregistrările video ale camerelor de luat vederi instalate în locuri publice.

Asta înseamnă că înregistrarea audio în care tu ai fost ameninţat înainte de a fi grav lovit şi spitalizat nu se poate folosi ca mijloc de probă.

Asta înseamnă că înregistrarea video în care copilul tău a fost agresat în lift sau pe stradă de un individ care l-a traumatizat pe viaţă nu mai poate fi folosită ca mijloc de probă.

Înseamnă că poţi asista neputincios la felul cum piere orice şansă de dreptate pentru tine şi pentru oamenii care îţi sunt aproape – familie, prieteni care au fost la un moment dat victime ale unor abuzatori şi infractori periculoşi.

(III) La art. 8 CPP se introduce un nou alineat, alin. (2) cu următorul cuprins: „(2) Orice persoană are dreptul la un proces echitabil, la judecarea cauzei de un judecător imparţial şi independent. Repartizarea tuturor cauzelor către judecători sau procurori se repartizează aleatoriu.

Acest lucru se traduce prin zero valorificare a competenţei şi specializării profesionale, pentru beneficiul cetăţeanului. Efectul aleatoriu al distribuirii cauzelor înseamnă că anumiţi procurori sau judecători cu o specializare clară (corupţie, omoruri, evaziune fiscală, spălare de bani) se vor afla în situaţia de a soluţiona dosare fără nicio legătură cu respectiva specializare. Poate fi vorba chiar despre dosarul în a cărui soluţionare competentă, eficientă şi rapidă îţi pui tu toate speranţele.

(IV) La articolul 305, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:

„(11) În toate celelalte situaţii, altele decât cele menţionate la alin. (1) organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la faptă. În termen de maxim 1 an de la data începerii urmăririi penale cu privire la faptă organul de urmărire penală este obligat să procedeze fie la începerea urmăririi penale cu privire la persoană, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a dispune această măsură, fie la clasarea cauzei

Există dosare de omor în care autorul este identificat şi după 3, 5 sau 10 ani. Există dosare de corupţie în care anumite indicii care aduc claritate cu privire la făptuitor apar, în cursul urmăririi penale, după mai mult de un an.

Aceste dosare nu vor mai exista pentru oamenii legii. Aşa cum nu mai există nicio limită a politicienilor din coaliţia de guvernare în apărarea intereselor proprii, în detrimentul siguranţei şi bunăstării fiecărui om nevoit să suporte consecinţele acestui mod haotic de a guverna.

Exemplele de mai sus sunt doar câteva din sutele de articole modificate pentru a slăbi legea şi ordinea, pentru a transforma justiţia în unealta politicienilor suspectaţi sau condamnaţi pentru comiterea unor infracţiuni. Cetăţenii României devin, astfel, victimele unui sistem de guvernare care ocroteşte infracţiunea, atunci când aceasta e comisă de cei bogaţi, puternici şi bine conectaţi. Ceilalţi români, care nu fac parte din elita infracţională, se pot pregăti să devină victime uitate şi neocrotite de lege, dacă aceste propuneri legislative vor intra în vigoare.

Mai mult decât atât, modificările propuse pun în pericol însăşi poziţia României în Uniunea Europeană, un spaţiu al unor valori şi reguli comune foarte bine definite. Legile slabe şi favorabile infractorilor ne vor arunca la periferia Europei, vor atrage sancţiuni şi ne vor împinge în afara nucleului dur al Uniunii sau chiar dincolo de marginile ei.

Nimeni nu vrea în spaţiul Schengen o ţară care este un spaţiu al infracţionalităţii libere şi fără griji. Nimeni nu vrea ca partener de cooperare transfrontalieră nişte autorităţi slabe, lipsite de putere şi de instrumentele legale potrivite. Nimeni nu poate conta pe o ţară care absoarbe ca un burete criminalitatea din regiune, datorită pachetului atractiv şi exclusiv de servicii oferite infractorilor prin modificările Codului Penal şi ale Codului de Procedură Penală.

Cum vor aborda Dragnea şi Tăriceanu subiectul modificării legilor justiţiei şi a Codurilor cu liderii Europei, în următoarele luni? Vor face schimb de experienţă cu privire la adoptarea unor legi cu dedicaţie? Le vor arăta omologilor europeni menţiunile privind numele şi dosarele lor penale date ca exemplu în expunerea de motive pentru aceste propuneri legislative?

Înţelegem azi care ar trebui să fie deviza acestei coaliţii de guvernare:

„Omule fără de lege, îndrăzneşte să scapi împreună cu noi. De restul, cetăţeni oneşti ai acestui stat pe care nu ne mai obosim să îl guvernăm, nu ne pasă. Nu ne pasă de faptul că legea trebuie să îi ocrotească şi pe ei”, transmite Platforma România 100.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne