Tăriceanu merge cu "statul paralel" şi la Bruxelles. Explicaţiile sale, considerate "perdele de fum"

Luptător declarat contra aşa-zisului "stat paralel" care face dosare politicienilor "nevinovaţi", Tăriceanu a încercat să-i convingă pe cei din familia sa europeană că tot ce-i rău în România se întâmplă din cauza serviciilor şi statului paralel. N-a reuşit.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Călin Popescu Tăriceanu / Facebook)

La fel ca Viorica Dăncilă, preşedintele Senatului a luat şi el calea Parlamentului European pentru discuţii cu grupul ALDE, familia europeană a formaţiunii din România pe care o conduce. Discuţiile preced dezbaterile ce vor avea loc în PE în octombrie pe tema situaţiei din România, situaţie care, de la Bruxelles, nu se vede deloc roz, drept dovadă faptul că ţara noastră a ajuns să fie considerată unul dintre statele ce subminează proiectul UE. Se pare că dialogul nu a decurs chiar cum şi-ar fi dorit Tăriceanu căci, ulterior, olandezul Matthijs van Miltenburg a transmis că a auzit doar "perdele de fum" şi va veni în ţara noastră ca să se convingă singur cum stau lucrurile, releatează ziare.com.

Reprezentantul Olandei în PE a prezentat pe Twitter ce s-a vorbit în şedinţa grupului ALDE: "Tăriceanu dă vina pe "statul paralel", serviciile secrete din România, pentru toate deficienţele care ţin de statul de drept. Asta e prea uşor, aşa că am pus întrebarea ce acţiuni va face pentru a lupta cu corupţia, a lupta împotriva fraudei şi a lucra pentru dezvoltarea României", a scris europarlamentarul olandez, care apoi s-a arătat dezamăgit că nu a primit răspunsuri de la Tăriceanu, ci "doar perdele de fum".

Reamintim că anterior, pe 11 septembrie, europarlamentarul şi-a exprimat îngrijorarea pentru evoluţiile din România "care se îndreaptă rapid spre nivelul statului de drept din Polonia şi Ungaria" şi a anunţat că, în calitate de raportor al PE, va vizita în curând ţara noastră pentru "constatarea faptelor".

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că în timp ce Tăriceanu se chinuia (se pare fără succes) să-i convingă pe cei din grupul său de cât de malefic e statul paralel, Dăncilă a avut şi ea o întrevedere, la Bruxelles, cu preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, Udo Bullmann.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne