Tăriceanu: Ideea unei amnistii şi a unei graţieri nu ar fi de neconceput

În şedinţa de guvern de marţi nu se va da OUG pentru amnistie şi graţiere, susţine Tăriceanu, care mai precizează, însă, că o astfel de ordonanţă s-a dat pe vremea lui Adrian Năstase şi ideea reeditării unui astfel de demers nu este de neconceput.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Informaţiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistie şi graţiere au fost “aruncate în presă”, iar “foarte mulţi muşcă subiectul”, a susţinut luni seară Călin Popescu Tăriceanu, la TVR. Pe de altă parte, preşedintele Senatului a apreciat că ideea unei amnistii şi a unei graţieri nu ar fi de neconceput şi trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

“Nimeni nu confirmă (informaţiile că Guvernul ar urma să dea o OUG pentru amnistie şi graţiere – n.r.)? Pentru că nu s-a confirmat subiectul. Cred că a fost aruncat în presă pe anumite canale, nu e prima dată când se întâmplă, şi atunci văd că foarte mulţi muşcă la subiect şi subiectul se umflă. (...) M-am văzut astăzi cu preşedintele PSD, am stat de vorbă mult într-o formulă mai extinsă, cu secretarii generali ai celor două partide din Coaliţie şi nu am discutat pe acest subiect. E un subiect care văd că îi pasionează pe foarte mulţi”, a declarat Tăriceanu, citat de News.ro

Liderul ALDE a mai reamintit că şi pe vremea lui Năstase (dublu condamnat la închisoare) s-a dat OUG pentru amnistie şi graţiere şi a opinat că ideea nu este de neconceput şi că trebuie trebuie analizată oportunitatea ei.

“Primul lucru pe care vreau să îl remarc este că această idee a unei amnistii şi a unei graţieri nu ar fi de neconceput. De ce? S-a mai făcut în România, e adevărat, cu foarte mulţi ani în urmă, 2002 sau 2003. O astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu. Unii spun că nu este oportună pentru că imediat se personalizează discuţia şi se trece la evocarea numelor persoanelor care ar beneficia de o astfel de măsură. Ca să nu lungesc vorba, se spune: "cel care ar beneficia este preşedintele PSD, Dragnea". Suntem oare capabili să lăsăm această problemă de personalizare o clipă deoparte, nu o excludem din discuţie, şi abordăm puţin altfel problema?”, a declarat Tăriceanu.

Reamintim că G4Media a avertizat că potrivit surselor sale, există un risc iminent că la şedinţa de marţi să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru graţiere şi amnistie. De altfel, potrivit surselor, luni au avut loc întâlniri între Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, Tudorel Toader şi Viorica Dăncilă pe această temă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne