Tăriceanu: "Cred că preşedintele îşi va da seama că statul de drept presupune să semneze decretul de revocare"

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Liderul ALDE şi-a exprimat, duminică, "speranţa" că preşedintele Iohannis îşi va da seama că statul de drept presupune că e obligat să semneze revocarea şefei DNA. Declaraţiile sale vin în contextul în care presa a scris pe larg despre faptul că PSD ar intenţiona să îl suspende pe preşedinte dacă acesta nu va da curs deciziei CCR.

În acest context, Tăriceanu a susţinut că nu doreşte ca acest moment dificil să se transforme într-un război mai amplu.

"Eu nu vreau ca acest moment, în contextul foarte dificil al deciziei CCR care îl obligă pe preşedinte să o revoce pe şefa DNA să se transforme într-un război mai amplu. Eu cred că preşedintele îşi va da seama că statul de drept, pe care e obligat să îl apere, presupune un singur lucru şi anume să semneze decretul de revocare. Dincolo de chestiunea aceasta, poate unii o să interpreteze în fel şi chip. În 2019 avem preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Şase luni de zile ochii Europei vor fi aţintiţi către noi şi vreau să nu fie tensiuni politice, de aceea contez pe o decizie în care această criză să se încheie cât mai rapid", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, preluat de Mediafax.

Întrebat dacă s-a discutat în coaliţie un termen în care este aşteptat răspunsul lui Klaus Iohannis privind revocarea, Tăriceanu a răspuns: "N-am discutat, dar un termen rezonabil nu poate fi decembrie".

Reamintim că G4Media a scris că PSD ar pregăti suspendarea preşedintelui Iohannis, actiunea urmând să fie demarată pe 20 iunie. PSD a negat aceste informaţii, susţinând, prin vocea lui Claudiu Manda, că n-ar avea de gând aşa ceva.

Pe de altă parte, social-democratul Adrian Dobre a declarat pentru RFI că PSD nu a discutat despre un „timing” al unei eventuale suspendări a preşedintelui Klaus Iohannis însă nu a negat că formaţiunea sa n-ar intenţiona debarcarea preşedintelui.

„Eu nu ştiu de unde are Ludovic Orban aceste informaţii. Noi n-am discutat în partid despre un timing sau despre o sancţiune concretă. Am spus într-adevăr că din punctul nostru de vedere, nimeni nu poate fi deasupra legii, chiar şi preşedintele României trebuie să respecte deciziile CCR şi Constituţia României".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne