Tăriceanu: Aştept cu interes momentul în care voi studia dosarul de la DNA, sunt numai 17.000 de pagini

"Dacă Procuratura a avut timp zece ani, de când eram prim-ministru, să pregătească 73 de volume, eu ca să îmi pregătesc apărarea, îmi daţi şi mie timp?", a întrebat retoric liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care susţine că dosarul său are "numai 17.000 de pagini".
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că aşteptă "cu interes" momentul în care va putea să studieze dosarul său de luare de mită de la DNA, care are 73 de volume şi "numai 17.000 de pagini".

"Nu cred că prezenţa mea ar putea să influenţeze decizia Biroului Permanent în vreun fel, cu toate că astăzi Biroul nu a făcut decât să ia o decizie legată de procedura regulamentară care este de urmat. După cum aţi aflat, solicitarea de începere a urmăririi penale a fost trimisă către Comisia juridică, care are termen 5 zile pentru a întocmi un raport preliminar şi a stabili ulterior un calendar. În interiorul a 14 zile, se pot consulta dosarele, nu numai de către membrii comisiei, ci voi avea şi eu acces să văd care sunt acuzaţiile care mi se aduc. Şi inclusiv, probabil, dacă comisia va cere, va trebui să răspund la întrebări şi să prezint punctul meu de vedere în cadrul comisiei în primul rând. După aceea, procedurile le cunoaşteţi, plenul va fi sesizat cu solicitarea şi plenul va trebui să ia o hotărâre în acest sens. Aşadar, aştept cu interes momentul în care voi putea să studiez dosarul pentru a putea lua cunoştinţă cu acuzaţiile care sunt incluse în dosar. Sunt numai 17.000 de pagini, deci un vraf de dosare, şi până atunci v-aş ruga să nu mă întrebaţi lucruri la care nu am cum să vă răspund, pentru că nu cunosc conţinutul dosarelor, decât informaţii care au apărut în spaţiul public", a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că îşi va lua timp să studieze toate cele 17.000 de pagini din dosar.

"Dacă sunt 17.000 de pagini, numai ca să dai o pagină şi să o citeşti, pe minut, câte minute sunt. Nu am făcut o socoteală, nu e complicat. Am să vă spun ceva: dacă Procuratura a avut timp zece ani, de când eram prim-ministru, să pregătească 73 de volume, eu ca să îmi pregătesc apărarea, îmi daţi şi mie timp? E o întrebare retorică pentru cei care vor fi foarte curioşi cât de repede se poate face operaţiunea aceasta. O să o fac cât se poate de repede, dar ca să citesc 73 de volume, să discut cu avocatul pe care îl voi ruga să mă asiste în această operaţie, nu ştiu să vă spun în momentul de faţă cât trece, dar cred că există acest drept elementar pentru a analiza dosarul, pentru a-mi construi o apărare", a precizat Tăriceanu.

Întrebat dacă le va solicita colegilor săi din Senat să voteze împotriva demersului DNA, indiferent de raportul Comisiei, şeful Senatului a replicat: "Cred că şi eu am dreptul, în primul rând, să studiez dosarul, cred că şi colegii mei, nu numai membrii din Comisia juridică, dar şi ceilalţi, după care, şi eu şi ceilalţi îşi vor forma o opinie. E prematur în acest moment să vă dau un răspuns".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne