Tăriceanu: ALDE nu se va implica în campania pentru referendum

Consensul între PSD şi ALDE se termină acolo unde începe referendumul. Tăriceanu anunţă că formaţiunea sa nu se va implica în campania pentru organizarea acestuia şi că, mai mult, pregăteşte o lege pentru parteneriatul civil.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

Spre deosebire de colegii săi de guvernare care s-au erijat în apărători ai familiei tradiţionale şi susţin organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, Călin Popescu Tăriceanu anunţă că formaţiunea sa nu se va implica.

”ALDE nu se va implica în campania pentru referendum. Vom recomanda votanţilor noştri să voteze conform propriei conştiinţe, ţinând cont că societetea românească este mai degrabă conservatoare şi ultimul sondaj făcut indică că 85% din cei intervievaţi vor vota în favoarea modificării pentru definirea familiei tradiţionale ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, iar 77% din votanţii ALDE, la fel, susţin acest punct de vedere.

Sigur că în anumite ţări din Europa lucrurile au evoluat, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt permise, dar nu ştiu dacă şi societatea românească va evolua în aceeaşi direcţie. Eu cred că trebuie să respectăm libertatea fiecăruia să-şi organizeze viaţa intimă şi personală aşa cum doreşte şi în acest sens, probabil că după referendum, va trebui să promovăm o lege a parteneriatului civil, la care colega mea Renate Weber s-a angajat să lucreze. Proiectul e în linii mari făcut, a avut şi discuţii cu ONG-uri, tocmai pentru a găsi o formulă care să fie cât mai bună.”, a declarat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne