Sute de salariaţi disponibilizaţi de la Oltchim vor să dea combinatul în judecată

Miting de protest, salariaţi OLTCHIM, în Piaţa Victoriei la Guvern
Miting de protest, salariaţi OLTCHIM, în Piaţa Victoriei la Guvern (Epoch Times România)

Sute de salariaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea intenţionează să dea în judecată combinatul deoarece nu şi-au primit salariile compensatorii şi banii pe concediile de odihnă, a declarat pentru Agenţia de presă r/News liderul de sindicat, Corneliu Cernev.

“Foştii angajaţi ai Oltchim au de primit sume pentru concediile de odihnă şi plăţile compensatorii. Primele pentru perioada concediilor vor fi date până la sfârşitul anului, iar salariile compensatorii, când va fi privatizată compania. Este dreptul lor să dea în judecată. (…) Dar ei doresc să fie plătite astăzi, nu mai târziu, sau când trebuia de fapt să fie făcute plăţile, atunci când s-au anunţat disponibilizările, în iunie, dar nu au fost resurse financiare. Deci sunt restanţe, societatea recunoaşte aceste restanţe, dar nu are posibilitatea financiară să le acopere”, a declarat pentru Agenţia de presă r/News, liderul de sindicat Corneliu Cernev.

Potrivit liderului de sindicat, sute de foşti angajaţi au în plan să dea compania în judecată.

“Nu va fi un proces colectiv, ci fiecare va da în judecată individual. Care va vrea să facă asta. Probabil vor fi sute de angajaţi, din totalul de 939 de persoane disponibilizate”, a adăugat Cernev.

Cei 939 de angajaţi ar trebui să primească aproximativ 8 milioane de euro doar salarii compesatorii, la care se adaugă suma concediilor de odihnă, a mai spus Cernev.

Foştii angajaţi ai Oltchim au depus reclamaţii la ITM şi se vor adresa şi instanţei de judecată pentru că nu şi-au primit salariile compensatorii, potrivit Ordonanţei 116 privind protecţia socială de care beneficiază persoanele afectate de disponibilizări colective.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie