"Suntem conduşi de mafie, nu mai scăpăm! Au sufocat România" - Protest la poarta Parlamentului

Mai mulţi protestatari, unii dintre ei îmbrăcaţi în veste galbene - trimitere la protestele din Franţa - au încercat să intre în curtea Parlamentului, pentru a-şi exprima dezaprobarea faţă de modul în care aleşii neamului conduc ţara. N-au reuşit, jandarmii s-au opus intrării lor.
Protest
Protest (Captură Youtube (Mălin Bot)

Mai mulţi protestatari din Piaţa Victoriei au încercat, luni, să intre în curtea Parlamentului, unde intenţionau să protesteze trei zile consecutiv. Aceştia nu au reuşit însă să intre, fiind opriţi de jandarmi. Au urmat discuţii aprinse cu jandarmii.

La poarta dinspre intrarea în Camera Deputaţilor, pe unde intenţionau să intre oamenii, a fost crescut numărul efectivelor de jandarmi iar în curte nu mai au voie să intre decât maşinile care au permis oficial de intrare în Senat sau Camera Deputaţilor.

Evenimentul ce urma să dureze de luni până miercuri inclusiv era intitulat "Nu scăpaţi! 3 zile de protest legal în Curtea Parlamentului!" şi a fost anunţat de un protestatar din Piaţa Victoriei, care susţine, pe Facebook, că a trimis notificare la Primăria Capitalei.

"Am notificat protestul în curtea Parlamentului. Avem dreptul la libera exprimare, avem notificare legală. Vă rugăm să veniţi să ne sprijiniţi, să le spunem jandarmilor să ne acorde dreptul nostru legal", a stigat un protestatar la portavoce, potrivit unui live postat de Mălin Bot.

"Avem notificare legală, bandiţilor, aţi făcut tot posibilul să ne împiedicaţi să intrăm la voi. Nu vom ceda, escrocilor. Vă ajunge. Doi ani de zile împotriva ţării. Borfaşilor! Hoţilor!", li s-a adresat cetăţeanul jandarmilor.

"Suntem conduşi de mafia asta îngrozitoare, nu mai scăpăm, nu putem să trăim din cauza lor. Au sufocat toată România. Şi fac ei legile aşa, după capul lor", a declarat un tânăr protestatar.

Jandarmii apără infractorii, îl apără pe Dragnea, ceea ce nu e acceptabil. Jandarmeria ar trebui să fie de partea poporului, nu de partea unui infractor.

Protestul s-a soldat cu amenzi sau cel puţin aşa susţine Mălin Bot, că a fost amendat cu 400 de lei pe motiv că a adus o boxă şi un microfon şi, cităm din amendă: “a adus expresii jignitoare - lichele şi slugi – la adresa Jandarmeriei şi a reprezentanţilor acestora de natură să tulbure ordinea publică, liniştea, demnitatea şi onoarea instituţiei."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne