SUA văd ‘climatul de intoleranţă’ legat de libertatea religioasă globală

.
. (Photos.com)

Statele Unite au declarat că dreptul la libertatea religioasă globală a fost provocat anul trecut, când guvernele deseori au creat un “climat de intoleranţă” ce duce la ură şi violenţă.

Într-un raport anual, Departamentul de Stat american a declarat că oficialilor guvernamentali din jurul lumii deseori li se permite deseori să acţioneze cu impunitate în timp ce încalcă drepturile religioase ale concetăţenilor lor. Raportul spune că deseori are loc o aplicare neechilibrată a legilor privind libertatea religioasă şi a prezentării de noi restricţii.

Secretarul de Stat american John Kerry a declarat că libertatea religioasă este “dreptul înnăscut al fiecărei fiinţe umane”, dar că acesta este deseori restricţionat.

Kerry a declarat că libertatea religioasă în întreaga lume este o temere de securitate naţională pentru SUA.

“Când ţările subminează sau atacă libertatea religioasă, ele nu îi tratează nedrept doar pe cei pe care îi vizează ci ameninţă de asemenea stabilitatea propriilor lor ţări. Şi vedem acest lucru în foarte multe locuri”, a spus Kerry. “Atacurile asupra libertăţii religioase sunt pentru Statele Unite o temere atât morală cât şi privind securitatea naţională strategică.”

El a spus că Departamentul de Stat a descoperit o creştere “tulburătoare” în problema antisemitismului şi a numit un nou ajutor pentru monitorizarea problemei. Raportul citează abuzuri în mai multe ţări, în special în Venezuela, Egipt şi Iran.

Kerry a spus că există un număr tot mai mare de legi privind blasfemia şi apostazia care deseori încalcă libertăţile religioase şi care sunt aplicate într-o manieră discriminatorie. Raportul a evidenţiat Arabia Saudită, Egiptul, Libia, Tunisia, Iran şi Eritrea pentru numărul de cazuri intentate împotriva unor persoane acuzate de blasfemie.

Raportul a numit creştinii “o ţintă principală de discriminare şi abuz societal” în unele părţi ale lumii. Dar raportul mai susţine că şi musulmanii, în special ramurile minoritare ale Islamului, au avut de asemenea de suferit, în special dacă ei sunt consideraţi de către majoritate ca fiind “eretici sau străini.”

Legea americană asupra libertăţii religioase cere numirea altor ţări considerate ca realizând “încălcări severe ale libertăţii religioase”. Sub această lege, Departamentul de Stat american a numit acum doi ani 8 naţiuni ca fiind “ţări ce necesită o atenţie particulară” – Birmania, China, Eritrea, Iran, Coreea de Nord, Arabia Saudită, Sudan şi Uzbekistan.

Raportul a susţinut că respectarea libertăţii religioase a scăzut în China şi Iran în 2012 şi că a rămas la fel în celelalte 6 ţări.

Statul chinez a intensificat persecuţia împotriva tibetanilor, atacând mai sistematic cultura şi religia lor şi încercând să distrugă şi mai temeinic mediul spiritual şi moştenirea culturală din Tibet, printr-o tentativă de comercializare a unor temple sau zone de aşa zis interes “turistic”. De asemenea, noua conducere chineză a ales să continue pentru moment persecuţia împotriva practicii spirituale Falun Gong, a avocaţilor pentru democraţiei şi a activiştilor pentru libertate. De asemenea, vizaţi sunt toţi cetăţenii chinezi neîndreptăţiţi care încearcă să obţină dreptate şi provoacă prin proteste şi critici continue sistemul comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe