SUA trimite bombardiere B-1B în Peninsula Coreeană pentru un exerciţiu

Bombardier american B-1B.
Bombardier american B-1B. (Getty Images)

SUA a trimis bombardiere B-1B Lancer deasupra Peninsulei Coreene pentru un exerciţiu aerian comun al avioanelor de luptă americane cu cele sud-coreene, a precizat agenţia de ştiri Yonhap, citând autorităţi militare.

Escadrila de bombardiere B-1B a zburat ieri de la Baza Aeriană Anderson din Guam şi va participa la exerciţiul Vigilant Ace, care este cel mai mare exerciţiu comun pe care SUA îl va desfăşura împreună cu sud-coreenii. Bombardierele tactice vor practica manevre privind lansarea de bombe, sub acoperirea avioanelor de luptă sud-coreene.

Bombardierele au mai zburat deasupra Peninsulei Coreene în 2 februarie, înaintea vizitei preşedintelui Donald Trump în regiune, a precizat Yonhap.

În luna septembrie, bombardierele B-1B şi avioanele de luptă F-15C Eagle au atins cel mai îndepărtat punct din nordul Zonei demilitarizate – care separă Coreea de Nord de Coreea de Sud – în care a ajuns până acum, în secolul al XXI-lea, un avion de luptă sau un bombardier american, potrivit declaraţiei Pentagonului. Operaţiunea a încurajat Phenianul să declare că are dreptul să doboare avioanele de luptă americane care zboară în spaţiul aerian internaţional.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe