SUA şi Rusia vor lansa săptămâna viitoare discuţii pentru îmbunătăţirea relaţiilor

O serie de discuţii între diplomaţi americani şi ruşi de nivel înalt, cu scopul de a îmbunătăţi relaţiile dintre Washington şi Moscova, va începe săptămâna următoare, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA.
Thomas Shannon, subsecretar de stat american pentru probleme politice.
Thomas Shannon, subsecretar de stat american pentru probleme politice. (Getty Images)

Thomas Shannon, subsecretar de stat american pentru probleme politice, va călători luni la New York pentru a se întâlni cu adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov “pentru a discuta despre mai multe probleme bilaterale”, a precizat Departamentul.

Întâlnirea va marca începutul unui dialog asupra căruia secretarul de stat american, Rex Tillerson, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, au căzut de acord luna trecută la Moscova.

Grupul de lucru condus de Shannon şi Riabkov este însărcinat cu abordarea factorilor care afectează relaţia ruso-americană şi cooperarea dintre cele două state pe probleme mai ample, precum Siria şi Ucraina.

Aceşti factori, descrişi de Rusia ca „doleanţe”, includ temeri privind tratarea diplomaţilor şi cetăţenilor de rând de către ofiţerii de poliţie şi oficiali judiciari în cele două ţări.

Tillerson a declarat că grupul de lucru va analiza “problemele mai mici şi va face progrese pentru stabilizarea relaţiei, astfel încât să poată fi abordate apoi problemele mai serioase”.

În Moscova, agenţia rusă de ştiri de stat RIA Novosti l-a citat pe Riabkov afirmând că întâlnirea sa cu Shannon va acoperi “întrebări legate de funcţionarea normală a reprezentărilor diplomatice în ambele ţări”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe