SUA şi aliaţii europeni desfăşoară un exerciţiu militar în regiunea Baltică

Nave de luptă din diverse naţiuni participă în regiunea Baltică la exerciţiul militar “Baltic Operations” în 2014.
Nave de luptă din diverse naţiuni participă în regiunea Baltică la exerciţiul militar “Baltic Operations” în 2014. (Captură Foto)

Pentagonul a anunţat că SUA şi aliaţii săi europeni desfăşoară exerciţii militare în regiunea Baltică pentru “a asigura securitatea regională”.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steve Warren a declarat luni că 2.000 de soldaţi americani şi 3.600 de soldaţi din alte naţiuni aliate vor participa la exerciţiul Baltops (Baltic Operations).

Manevrele militare vor avea loc în Polonia, Suedia, Germania şi Marea Baltică până în 20 iunie, a adăugat Warren.

Marea Britanie, Belgia, Canada, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Suedia şi Turcia sunt ţările implicate în acest exerciţiu militar masiv, care va include şi 49 de nave de lupte, un submarin şi 61 de avioane de luptă.

Baltic Operations are loc într-un moment în care preşedintele american Barack Obama, care se află în Germania, a cerut liderilor din G7 să se opună agresiunii ruse în Ucraina. Pe marginile Summitului G7 încheiat luni, Obama a discutat cu liderii europeni cu scopul de a-i convinge să adopte o linie mai dură împotriva Rusiei.

Washingtonul şi aliaţii săi au impus sancţiuni împotriva Moscovei datorită implicării acesteia în criza ucraineană, acuzând în acelaşi timp Rusia că susţine rebelii separatişti pro-ruşi.

Kremlinul neagă acuzaţiile în ciuda faptului că, recent, doi luptători capturaţi de trupele ucrainene în regiunea Lugansk au mărturisit că, în momentul capturării lor, activau în armata rusă şi făceau parte dintr-o operaţiune secretă pe teritoriul ucrainean.

NBC News a raportat duminică că 300 de paraşutişti americani sunt localizaţi în Ucraina cu scopul de a pregăti 700 de soldaţi ucraineni, în trei serii şi pe durata unei misiuni de şase luni care a început în aprilie 2015.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe