SUA emite o nouă alertă de călătorie pentru Europa, citând atacurile din Franţa, Rusia şi Marea Britanie

Departamentul de Stat american a emis luni o alertă de călătorie pentru Europa, susţinând că cetăţenii americani ar trebui să fie conştienţi de ameninţarea continuă ce o reprezintă atacurile teroriste pe continentul european.
Ofiţeri de poliţie în apropierea locului în care un camion a intrat într-o mulţime de oameni în centrul capitalei suedeze Stockholm, 7 aprilie 2017.
Ofiţeri de poliţie în apropierea locului în care un camion a intrat într-o mulţime de oameni în centrul capitalei suedeze Stockholm, 7 aprilie 2017. (Jonathan Nackstrand/AFP/Getty Images)

În alerta sa, Departamentul de Stat a citat incidentele recente din Franţa, Rusia, Suedia şi Marea Britanie, susţinând că grupurile teroriste Statul Islamic şi Al-Qaeda “au abilitatea de a plănui şi executa atacuri teroriste în Europa”.

Alerta de călătorie anterioară a Departamentului de Stat pentru Europa, emisă înaintea sezonului sărbătorilor de iarnă, a expirat în luna februarie. Un oficial al Departamentului a precizat că noua alertă nu a fost declanşată de o ameninţare specifică ci, mai degrabă, recunoaşte riscul continuu al atacurilor, în special înaintea vacanţelor de vară. Noua alertă va expira la 1 septembrie.

Mallurile, unităţile guvernamentale, hotelurile, cluburile, restaurantele, locurile de rugăciune, parcurile, aeroporturile şi alte locaţii sunt posibile ţinte ale atacurilor, a mai adăugat Departamentul de Stat al SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe