SUA dă în judecată VW pentru încălcarea normelor de mediu

Departamentul de Justiţie al SUA a deschis un proces colectiv împotriva producătorului auto german Volkswagen AG.
Logo-ul companiei Volkswagen.
Logo-ul companiei Volkswagen. (Captură Foto)

Conform procesului civil, intentat luni la tribunalul federal din Detroit, compania Volkswagen (VW) a încălcat US Clean Air Act prin instalarea în aproximativ 600.000 de autovehicule a unor dispozitive interzise care afectează sistemele de control a emisiilor.

Procesul ar putea costa producătorul auto german până la 90 miliarde de dolari, conform unui oficial de vârf de la Departamentul de Justiţie.

“SUA va urmări să ia toate măsurile corespunzătoare împotriva [producătorului auto] Volkswagen, pentru ca acesta să redreseze încălcarea legilor americane pentru protejarea aerului”, a declarat John Cruden, asistent al Procurorului General şi şeful Diviziei pentru resurse naturale şi mediu din cadrul Departamentului de Justiţie.

Procesul a fost intentat în numele EPA (Agenţia americană pentru Protecţia Mediului), care a fost creată cu scopul de a proteja sănătatea umană şi a mediului, aplicând reglementările bazate pe legile adoptate de Congresul SUA.

“Presupunem că ei au ştiut ceea ce făceau. Ei au încălcat în mod intenţionat legea şi consecinţele sunt semnificative pentru sănătate”, a susţinut oficialul senior al Departamentului de Justiţie.

Producătorul auto german, care a deţinut cea mai mare parte de piaţă în Europa timp de peste două decenii, doreşte să negocieze o pedeapsă mai mică, adăugând că o amendă atât de mare ar afecta compania şi ar genera concedieri masive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe