SUA: Comisia pentru spionaj a Camerei Reprezentanţilor va relansa ancheta cu privire la Rusia

Comisia pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor din SUA va relua probabil investigaţia asupra presupusului amestec rusesc în alegerile prezidenţiale americane de anul trecut, după ce ancheta a fost blocată de recuzarea preşedintelui comisiei, David Nunes.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Getty Images)

Comisia a anunţat vineri că a trimis scrisori în care a cerut audierea cu uşile închise a directorului FBI, James Comey, şi a directorului NSA, Mike Rogers, pentru data de 25 aprilie.

Comisia plănuieşte de asemenea să îi audieze în sesiuni deschise, la începutul lunii mai, pe fostul director CIA John Brennan, fostul director al Departamentului Naţional de Informaţii, James Clapper şi pe Sally Yates, fostul adjunct al Procurorului General al SUA.

Vor fi primele audieri de acest gen desfăşurate de Comisia pentru serviciile de informaţii de când David Nunes (republican din California) s-a recuzat în 6 aprilie.

Nunes a fost de asemenea criticat de politicienii democraţi deoarece el însuşi a jucat un rol în echipa de tranziţie a preşedintelui Donald Trump.

Rusia neagă orice implicare în alegerile prezidenţiale din SUA, dar agenţiile americane de informaţii au prezentat în luna ianuarie o concluzie, conform căreia, preşedintele rus Vladimir Putin ar fi ordonat o campanie de influenţare a alegerilor din SUA, care a urmărit să o afecteze pe candidata democrată Hillary Clinton.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe